Inghetata / Retete de prajituri / Torturi

Tort de inghetata

Cu gandul la vara…

O inghetata delicioasa, ce se prepara rapid, fara prea multe batai de cap. Doar asteptarea e cam grea. :)) O portie de inghetata ce te va face sa te relaxezi atunci cand esti prea incins si stresat. :)

Pentru blat am folosit foi de pandispan din comert, dar puteti folosi orice altceva va place: blat facut in casa, biscuiti sau bezea…

2 foi de pandispan cu cacao
1 foaie de pandispan simpla

Pentru inghetata de ciocolata:

200 g ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
250 g mascarpone

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. dam la rece pentru cca 1 ora, cand compozitia s-a racit foarte bine. Mixam branza mascarpone, apoi incorporam usor compozitia cu ciocolata. Dam vasul la congelator pentru cca 1 ora.

Pentru inghetata de lapte:

400 g lapte condensat indulcit
320 ml lapte evaporat
250 ml frisca lichida

Intr-un vas amestecam cele 2 tipuri de lapte cu frisca lichida. Dam vasul la congelator pentru cca 2 ore.

Foile de pandispan le decupam dupa marimea tavii in care vom asambla tortul. Tava o tapetam cu folie alimentara. Punem primul blat de cacao, compozitia de lapte semi-congelata, blatul de vanilie, apoi inghetata de ciocolata, de asemenea, semi-congelata. Acoperim cu cel de-al 2-lea blat de cacao, invelim totul in folie si dam la congelator pana la congelarea completa.

Inainte de servire se lasa putin la temperatura camerei, apoi se portioneaza.

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

32 Comentarii

  1. Suna bine Miha!

    Am o curiozitate ce este acela lapte evaporat?

    Merci,
    Andreea

  2. Miho, daca asta e inghetata ce am mancat-o cand am fost la tine….da! E super. O recomand cu caldura.

  3. Multumesc Andreea! :)
    Am atasat o poza, cu laptele evaporat. Il gasesti de cumparat la Plus.

  4. Da Mino, asta e. Vezi sa nu fie prea multa caldura, ca se topeste. :))

  5. Nu o pot manca asa….pur si simplu…fara sa o mai congelam si apoi iar sa o mai las la temperatura camerei??? e cam lunga si grea asteptarea :))

  6. Dar merita cu varf si indesat! :))

  7. leontina says:

    Ce pot sa folosesc daca nu gasesc lapte evaporat ?

  8. Leontina, cred ca merge si lapte condensat pt cafea. O sa ai ceva cutiute de desfacut, dar merita. :)

  9. Mmmm…delicioasa!xxx

  10. merci Miha,

    cred ca am sa incerc si eu ,sa vad daca am atata rabdare la asteptat :))

  11. Minunat. Eu sunt fan inghetata asa ca poate-i vine randul la preparat.

  12. Mai am o intrebare, ce cantitate se obtine, in ce ai asamblat-o?

  13. oi,oi,oi,oioiiiii! miha,ce pacat ca stai asa departe de mine! eu stiam ca laptele evaporat e lapte condensat ,dar fara zahar.gresesc oare ?am sa fac si eu o excursie pana la plus,ca e departe de mine,dar acolo au si o gorgonzola buna si cea mai ieftina dintre toate.desi de cate ori am fost,eu lapte condensat n-am vazut.la ce raion le au expuse ?ca la noi nu stii niciodata ce si cum.

  14. foarte delicios arata! sunt fan inghetata! o seara placuta!

  15. Ghiocel, nu stiu exact cantitatea, nu am cantarit. Daca e sa adunam cantitatile iese undeva in jurul a 1700 g. Am asamblat intr-o tava inima de 22 cm.

  16. Pansy, si eu as vrea sa stau mai aproape de voi, sa ne inatalnim la o cafeluta. ;)
    Laptele evaporat e un fel de lapte condensat (ca pt cafea) doar ca e putin mai dens si mai inchis la culoare.
    Il gaseti la raionul cu UHT-uri. Acolo unde e si laptele condensat pt cafea si smantana pt frisca.

  17. Adela, multumesc! :) Poate vei incerca inghetata, daca iti place.

  18. ce bine arata si as servi feliuta aia cu maaare placere,imi place inghetata de numa….
    am sa incerc si eu reteta ta,te pup!

  19. Abia astept soarele, sa ne “jucam” de-a inghetata :) Foarte faina ideea acestui tort.

  20. miha,si eu vreau o felie ca io n-am ingrediente din alea sa-mi fac :(
    pup.

  21. miha ma omori cu retetele tale de inghetata:) arata superrrrrrrrrrrrrr

  22. aici e cald,inghetata deja merge,nu ne trimiti o portioara?

  23. Super idee.. sa caut si eu lapte evaporat…

  24. Lissa, multumesc. Ma bucur mult ca ti-a placut reteta si ca o vei incerca. Pupici! :*

  25. Multumesc Delicioasa! :* :*

  26. Gabi, fac un colet? :)))

  27. Nil, multumesc! Si te rog eu sa nu mori! :)))) :* :* :*

  28. Felis, multumesc! :*
    Lapte evaporat gasesti la Plus.

  29. Anonymous says:

    foarte frumoasä realizare.
    Ca sä nu se topeascä asa repede , recomand gelatinä.
    Asa stä torta in frigider mai bine de o orä färä sä se topeascä….

  30. Multumesc de aprecieri. Multumesc si de tips-ul cu gelatina, chiar nu stiam. Voi incerca data viitoare. :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Inghetata de casa cu ciocolata

Inghetata de casa cu ciocolata

Mod de preparare Inghetata de casa cu ciocolata: Intr-o cratita amestecam zaharul cu amidonul, apoi turnam cate putin laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la fiert pe foc mic (sau la baine marie, ca sa fiti siguri ca nu se prinde de fundul cratitei si se afuma) […]

Inghetata de casa cu caramel

Inghetata de casa cu caramel

Mod de preparare Inghetata de casa cu caramel: Punem zaharul intr-o cratita si-l caramelizam la foc mic. Atentie sa nu se arda prea tare, caci devine amar. Turnam incet 250 ml lapte si fierbem pana se topeste caramelul. Intre timp dizolvam amidonul in restul de lapte, apoi turnam in cratita […]

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu ciocolata: Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si 200 ml smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se […]

Inghetata cu cafea naturala

Inghetata cu cafea naturala

Mod de preparare Inghetata cu cafea naturala: Pentru inceput prepara o cafea foarte tare si las-o la racit. Dupa racire se strecoara, in caz ca ai preparat-o la ibric. Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. […]