Tort de inghetata

Cu gandul la vara…

O inghetata delicioasa, ce se prepara rapid, fara prea multe batai de cap. Doar asteptarea e cam grea :)) O portie de tort de inghetata ce te va face sa te relaxezi atunci cand esti prea incins si stresat šŸ™‚

Pentru blat am folosit foi de pandispan din comert, dar puteti folosi orice altceva va place: blat facut in casa, biscuiti sau bezea…

Tort de inghetata facuta in casa

Ingrediente

  • 2 foi de pandispan cu cacao
  • 1 foaie de pandispan simpla
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • Pentru inghetata de lapte:
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 320 ml lapte evaporat
  • 250 ml frisca lichida

Lapte condensat

 

loading...

Mod de preparare Tort de inghetata:

Inghetata de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pentru cca 1 ora, cand compozitia s-a racit foarte bine. Mixam branza mascarpone, apoi incorporam usor compozitia cu ciocolata. Dam vasul la congelator pentru cca 1 ora.

Inghetata de lapte:

Intr-un vas amestecam cele 2 tipuri de lapte cu frisca lichida. Dam vasul la congelator pentru cca 2 ore.

Foile de pandispan le decupam dupa marimea tavii in care vom asambla tortul. Tava o tapetam cu folie alimentara. Punem primul blat de cacao, compozitia de lapte semi-congelata, blatul de vanilie, apoi inghetata de ciocolata, de asemenea, semi-congelata. Acoperim cu cel de-al 2-lea blat de cacao, invelim totul in folie si dam la congelator pana la congelarea completa.

Inainte de servire se lasa putin la temperatura camerei, apoi se portioneaza.

Tort de inghetata cu lapte si ciocolata

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Nu o pot manca asa….pur si simplu…fara sa o mai congelam si apoi iar sa o mai las la temperatura camerei??? e cam lunga si grea asteptarea :))

  2. oi,oi,oi,oioiiiii! miha,ce pacat ca stai asa departe de mine! eu stiam ca laptele evaporat e lapte condensat ,dar fara zahar.gresesc oare ?am sa fac si eu o excursie pana la plus,ca e departe de mine,dar acolo au si o gorgonzola buna si cea mai ieftina dintre toate.desi de cate ori am fost,eu lapte condensat n-am vazut.la ce raion le au expuse ?ca la noi nu stii niciodata ce si cum.

  3. Ghiocel, nu stiu exact cantitatea, nu am cantarit. Daca e sa adunam cantitatile iese undeva in jurul a 1700 g. Am asamblat intr-o tava inima de 22 cm.

  4. Pansy, si eu as vrea sa stau mai aproape de voi, sa ne inatalnim la o cafeluta. šŸ˜‰
    Laptele evaporat e un fel de lapte condensat (ca pt cafea) doar ca e putin mai dens si mai inchis la culoare.
    Il gaseti la raionul cu UHT-uri. Acolo unde e si laptele condensat pt cafea si smantana pt frisca.

  5. foarte frumoasƤ realizare.
    Ca sƤ nu se topeascƤ asa repede , recomand gelatinƤ.
    Asa stƤ torta in frigider mai bine de o orƤ fƤrƤ sƤ se topeascƤ….

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *