Mancaruri cu carne de porc / Mancaruri cu carne de vita / Paste / Retete culinare

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Ingrediente

  • 15 tuburi cannelloni
  • Pentru umplutura:
  • 500 g pulpa de porc si vita (tocata, in cantitati egale)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cutie rosii in suc
  • 1 pahar de vin
  • sare si piper
  • busuioc verde
  • usturoi
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 100 g unt
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • 100 g cascaval

Mod de preparare

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne:

Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. Adaugam vinul si rosiile din conserva (pasate cu tot cu suc). Condimentam dupa gust cu sare si piper si lasam la fiert la foc mic. La sfarsit adaugam usturoiul pisat si busuiocul tocat.

Pentru sosul Bechamel topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Punem din nou pe foc si omogenizam. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras, dam deoparte si lasam la racit.

Intre timp punem apa cu sare la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba punem tuburile de cannelloni, pe rand, sa nu se suprapuna, si le fierbem 2 minute, atat cat sa se inmoaie putin si sa poata fi taiate, fara sa se sfarame. Le scoatem cu o paleta intr-o strecuratoare, apoi le taiem in jumatate.

Intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru) punem un strat de sos Bechamel, tuburile de cannelloni pe care le umplem cu ajutorul unei lingurite. Puteti sa folositi si un posh, dar o sa aveti mai mult de spalat 😀 Acoperim totul cu sosul Bechamel ramas si dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Cannelloni cu carne

Se lasa sa se racoreasca, apoi se portioneaza dupa dorinta. Este foarte bun servit cald, dar daca doriti sa taiati felii aratoase trebuie lasat sa se raceasca.

Pofta buna! 😉

cannelloni cu carne la cuptor

Tags: , , , ,

One Comment

  1. Foarte faina ideea! Eu ma cam lovesc de lipsa de energie cand vine vorba de umplut caneloanele :)) Arata grozav! Seara frumoasa, Miha!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

Muschiulet de porc cu merisoare

Muschiulet de porc cu merisoare

Mod de preparare Muschiulet de porc cu merisoare: Merisoarele deshidratate tocate le amestecam cu ceapa tocata marunt, uleiul de masline si cimbrul uscat. Amestecam totul cu cele 2-3 linguri de pesmet si uniformizam amestecand bine cu lingura. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Muschiuletul de porc se unge bine cu […]