Retete de prajituri / Torturi

Tort Duet

Cu dedicatie pentru toti prietenii, fanii si vizitatorii mei de pe blog, care m-au votat in fiecare zi in concursul de pe bucataras.ro si am reusit astfel sa ajung in finala si sa castig un premiu frumos si absolut necesar in bucatarie. ­čÖé Va multumesc din suflet tuturor!

* Pentru blat:

* 6 oua
* 150 g zahar
* 100 g faina
* 50 g cacao
* 150 g nuca
* 50 g unt
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de vanilie

Ouale se bat cu zahar si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, apoi usor nuca macinata.
Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor.
Aluatul se imparte in 3  si se coace cate o foaie in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.
Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

* Pentru crema de ciocolata:

* 200 g ciocolata
* 200 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam usor pana la omogenizare. Lasam deoparte, dar nu la frigider, sa nu se intareasca.

* Pentru crema de frisca:

* 600 ml frisca
* 2 linguri zahar
* 100 g zahar pt caramel
* 100 g nuca

Zaharul il caramelizam. Cand incepe sa se aureasca adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem caramelul pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a intarit, macinam la robotul cu cutit metalic.
Batem frisca cu cele 2 linguri de zahar. Daca este nevoie adaugam si 1-2 pliculete de intaritor de frisca. Adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

* Pentru glazura:

* 100 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida si se omogenizeaza. Se lasa la racit la frigider, doar pana se intareste foarte putin si devine ca o smantana mai grosuta, dar curgatoare.

* Pentru decor:

* 50 ml frisca lichida
* 1 lingura cacao
* pesmet de biscuit cu ciocolata si nuca pentru lateralele tortului

In tava in care am copt foile punem un prim blat. Acoperim cu un sfert din cantitatea de frisca, apoi turnam jumatate din crema de ciocolata.

Crema de ciocolata trebuie de fie curgatoare, sa o putem intinde usor peste stratul de frisca. Daca veti folosi frisca vegetala, care e mai batoasa, probabil ca va merge si mai putin curgatoare.

Dam cateva minute la congelator, pana se intareste suficient stratul de ciocolata. Acoperim cu un alt sfert din cantitatea de frisca, apoi cu cel de-al doilea blat. Pentru urmatorul strat repetam operatiunea.Acoperim cu folie si dam la rece pentru cel putin 3-4 ore. De preferat ar fi peste noapte.

Tortul se rastoana pe platou, se finiseaza mai intai marginile, apoi se acopera cu glazura de ciocolata.

Se da la rece pana se intareste glazura, apoi se orneaza cu frisca.

Si gata! :))

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Felicitari pentru premiu, l-ai meritat din plin!

  2. Felicitari, inca odata, meriti din plin. Wau, multee voturi. Bravo! Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

  3. Felicitari! Ma bucur sincer pentru tine si iti doresc sa castigi cat mai multe concursuri ­čÖé

  4. felicitari Miha !
    arata suuper tortul si tare gustos ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” ­čÖé si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! ­čśë Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]