Retete de prajituri / Torturi

Tort Hello Kitty

Luna noiembrie este plina pentru noi, din fericire, cu evenimente placute, aniversari si torturi aniversare. 🙂

Nepotica Stefania este cea care ne da startul la petreceri. Daca anul trecut a vrut tort trenulet, anul acesta s-a hotarat la tort Hello Kitty, dupa ce a oscilat intre mai toate personajele din desenele animate. :))))

La multi ani, Stefania. Sa ne traiesti, sa te faci mare si frumoasa! :*

stefi

Ingrediente

  • Pentru blat dreptunghiular:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 200 g faina
  • 40 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie si rom
  • 50 g nuca macinata
  • 25 g ciocolata amaruie rasa
  • Pentru blat rotund:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie si rom
  • 50 g nuca macinata
  • 25 g ciocolata amaruie rasa
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 800 g ciocolata amaruie
  • 1 litru smantana pentru frisca
  • 50 unt
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare Tort Hello Kitty:

Blaturi:

Procesul de preparare al blaturilor este acelasi, doar ca am copt de 2 ori, unul in tava dreptunghiulara de 25/35 cm si unul rotund in tava cu diametrul de 24 cm.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se bat uleiul pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata, ciocolata rasa si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula.

Rasturnam compozitia in tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea. Se scot blaturile pe un gratar si se lasa la racit.

Sirop:

Fierbem apa cu zaharul, timp de cateva minute. Dam deoparte si lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste si incepe sa se intareasca.

Separat mixam mascarponele cu zaharul pana zaharul se topeste si obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi crema de ciocolata, in cateva reprize, si omogenizam mixand usor.

Crema o vom imparti in 4.

Blaturile racite se taie in 3. Se insiropeaza si se umplu cu crema. Peste blatul dreptunghiular vom turna glazura de ciocolata:

Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit, apoi turnam uniform peste blat.

Deasupra punem blatul rotund din care am decupat o bucatica, astfel incat sa obtin urechile pisicii.

Am ornat cu muuuulte moate de frisca :)) si bombonele colorate.

Tort cu ciocolata pentru copii

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. La multi ani Stefania!

  2. La multi ani nepoticii! Ce frumos ca aveti cu ce colora luna noiembrie, la noi in familie e luna cea mai „plicticoasa”, nici un eveniment, asa ca am propus sa fie din nou ziua mea anul asta intr-o zi de noiembrie .. consiliul de familie s-a intrunit si a votat pentru! :))

  3. La multi ani! Sa creasca mare si sanatoasa! Frumoasa este deja;-)
    Pupici
    PS Tortul e minunat!

  4. La multi ani Stefania!!! Foarte frumos tortul. Pup!

  5. SUPERB!!La multi ani frumoasei!!

  6. La multi ani !!! delicios tort i-ai pregatit!! pupici

  7. La multi ani cretofolina !!! sa fii sanatoasa si la fel isteata si frumoasa !!
    Frumusel tort ai facut matusico !! de gust nu mai zic 😀
    Pup:*

  8. Vaaai ce draguta e! Pupic de la mine.
    Tare fain si tortul. La multi ani micutei.

  9. La multi ani!
    excelent tortul :*

  10. super tort! eu n-am avut pana acum sa fac Hello Kitty!
    P.S.desi cam tarziu, m-am adaugat si eu fanilor tai!

  11. Minunat tortuletul! Sa-ti traiasca nepotica, e draguta foc!

  12. La multi ani printesei!!!Super bun, tortuletul!Pup!

  13. Sa va traiasca si sa va bucurati de ea!La multi ani si mii de pupici!

  14. Această plăcintă superb! Jenat sa manance atat de frumos ca această
    mii de besosssss

  15. la multi ani micutei sarbatorite!tortul este foarte,foarte frumos si sigur delicios.

  16. La multi ani Stefaniei !!!! , cred ca a fost fff incantata de tort 😉 …. a iesit super !!!

  17. Sa-ti traisca nepoata!

  18. Anonymous says:

    o alba ca zapada in miniatura!!La Multi Ani!sa fie sanatoasa si iubita.iar tortul…fara cuvinte.pup,mariana.

  19. Multumim frumos tuturor pentru urari si aprecieri! Va imbratisam, va pupam cu drag si va intoarcem urarile inzecit!

  20. Tortul arata super, felicitari!. La multi ani frumosi nepoatei tale!

  21. Multumim Poliana! :*

  22. sandra says:

    vreau s-a fac si eu un tort pentru fetita mea care implineste 2 anisori acuma pe 21 martie ce sfat i-mi dai, ce forma sa-i dau, multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Rulada cu crema si fructe

Rulada cu crema si fructe

Mod de preparare Rulada cu crema si fructe: Blat de rulada: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La […]

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]