Retete de prajituri / Torturi

Tort Hello Kitty

Tort Hello Kitty

Ingrediente

  • Pentru blat dreptunghiular:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 200 g faina
  • 40 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie si rom
  • 50 g nuca macinata
  • 25 g ciocolata amaruie rasa
  • Pentru blat rotund:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie si rom
  • 50 g nuca macinata
  • 25 g ciocolata amaruie rasa
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 800 g ciocolata amaruie
  • 1 litru smantana pentru frisca
  • 50 unt
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Mod de preparare Tort Hello Kitty:

Blaturi:

Procesul de preparare al blaturilor este acelasi, doar ca am copt de 2 ori, unul in tava dreptunghiulara de 25/35 cm si unul rotund in tava cu diametrul de 24 cm.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se bat uleiul pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata, ciocolata rasa si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula.

Rasturnam compozitia in tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea. Se scot blaturile pe un gratar si se lasa la racit.

Sirop:

Fierbem apa cu zaharul, timp de cateva minute. Dam deoparte si lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste si incepe sa se intareasca.

Separat mixam mascarponele cu zaharul pana zaharul se topeste si obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi crema de ciocolata, in cateva reprize, si omogenizam mixand usor.

Crema o vom imparti in 4.

Blaturile racite se taie in 3. Se insiropeaza si se umplu cu crema. Peste blatul dreptunghiular vom turna glazura de ciocolata:

Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit, apoi turnam uniform peste blat.

Deasupra punem blatul rotund din care am decupat o bucatica, astfel incat sa obtin urechile pisicii.

Am ornat cu muuuulte moate de frisca :)) si bombonele colorate.

Tort cu ciocolata pentru copii

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tags: , , , , , ,

23 Comments

  1. La multi ani Stefania!

  2. La multi ani nepoticii! Ce frumos ca aveti cu ce colora luna noiembrie, la noi in familie e luna cea mai „plicticoasa”, nici un eveniment, asa ca am propus sa fie din nou ziua mea anul asta intr-o zi de noiembrie .. consiliul de familie s-a intrunit si a votat pentru! :))

  3. La multi ani! Sa creasca mare si sanatoasa! Frumoasa este deja;-)
    Pupici
    PS Tortul e minunat!

  4. La multi ani Stefania!!! Foarte frumos tortul. Pup!

  5. SUPERB!!La multi ani frumoasei!!

  6. La multi ani !!! delicios tort i-ai pregatit!! pupici

  7. La multi ani cretofolina !!! sa fii sanatoasa si la fel isteata si frumoasa !!
    Frumusel tort ai facut matusico !! de gust nu mai zic 😀
    Pup:*

  8. Vaaai ce draguta e! Pupic de la mine.
    Tare fain si tortul. La multi ani micutei.

  9. La multi ani!
    excelent tortul :*

  10. super tort! eu n-am avut pana acum sa fac Hello Kitty!
    P.S.desi cam tarziu, m-am adaugat si eu fanilor tai!

  11. Minunat tortuletul! Sa-ti traiasca nepotica, e draguta foc!

  12. La multi ani printesei!!!Super bun, tortuletul!Pup!

  13. Sa va traiasca si sa va bucurati de ea!La multi ani si mii de pupici!

  14. Această plăcintă superb! Jenat sa manance atat de frumos ca această
    mii de besosssss

  15. la multi ani micutei sarbatorite!tortul este foarte,foarte frumos si sigur delicios.

  16. La multi ani Stefaniei !!!! , cred ca a fost fff incantata de tort 😉 …. a iesit super !!!

  17. Sa-ti traisca nepoata!

  18. Anonymous says:

    o alba ca zapada in miniatura!!La Multi Ani!sa fie sanatoasa si iubita.iar tortul…fara cuvinte.pup,mariana.

  19. Multumim frumos tuturor pentru urari si aprecieri! Va imbratisam, va pupam cu drag si va intoarcem urarile inzecit!

  20. Tortul arata super, felicitari!. La multi ani frumosi nepoatei tale!

  21. Multumim Poliana! :*

  22. sandra says:

    vreau s-a fac si eu un tort pentru fetita mea care implineste 2 anisori acuma pe 21 martie ce sfat i-mi dai, ce forma sa-i dau, multumesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]