Retete de prajituri / Torturi

Tort Hello Kitty

Luna noiembrie este plina pentru noi, din fericire, cu evenimente placute, aniversari si torturi aniversare. 🙂

Nepotica Stefania este cea care ne da startul la petreceri. Daca anul trecut a vrut tort trenulet, anul acesta s-a hotarat la Hello Kitty, dupa ce a oscilat intre mai toate personajele din desenele animate. :))))

La multi ani, Stefania. Sa ne traiesti, sa te faci mare si frumoasa! :*

Pentru blat dreptunghiular:

8 oua
150 g zahar
4 linguri ulei
200 g faina
40 g cacao neagra
1 praf de copt
esenta de vanilie si rom
50 g nuca macinata
25 g ciocolata amaruie rasa

Pentru blat rotund:

6 oua
100 g zahar
3 linguri ulei
120 g faina
20 g cacao
1 lingurita praf de copt

esenta de vanilie si rom
50 g nuca macinata
25 g ciocolata amaruie rasa

Procesul de preparare este acelasi, doar ca am copt de 2 ori, unul in tava dreptunghiulara de 25/35 cm si unul rotund in tava cu diametrul de 24 cm.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se bat uleiul pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata, ciocolata rasa si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula.

Rasturnam compozitia in tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Se scot blaturile pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru sirop:

150 g zahar
250 ml apa
esenta de rom

Fierbem apa cu zaharul, timp de cateva minute. Dam deoparte si lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.

Pentru crema:

800 g ciocolata amaruie
1 litru smantana pentru frisca
50 unt
500 g mascarpone
100 g zahar


Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste si incepe sa se intareasca.

Separat mixam mascarponele cu zaharul pana zaharul se topeste si obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi crema de ciocolata, in cateva reprize, si omogenizam mixand usor.

Crema o vom imparti in 4.

Blaturile racite se taie in 3. Se insiropeaza si se umplu cu crema. Peste blatul dreptunghiular vom turna glazura de ciocolata preparata din:

200 g ciocolata amaruie
100 g unt
100 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit, apoi turnam uniform peste blat.

Deasupra punem blatul rotund din care am decupat o bucatica, astfel incat sa obtin urechile pisicii.

Am ornat cu muuuulte moate de frisca :)) si bombonele colorate.

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. La multi ani Stefania!

  2. La multi ani nepoticii! Ce frumos ca aveti cu ce colora luna noiembrie, la noi in familie e luna cea mai „plicticoasa”, nici un eveniment, asa ca am propus sa fie din nou ziua mea anul asta intr-o zi de noiembrie .. consiliul de familie s-a intrunit si a votat pentru! :))

  3. La multi ani! Sa creasca mare si sanatoasa! Frumoasa este deja;-)
    Pupici
    PS Tortul e minunat!

  4. La multi ani Stefania!!! Foarte frumos tortul. Pup!

  5. SUPERB!!La multi ani frumoasei!!

  6. La multi ani !!! delicios tort i-ai pregatit!! pupici

  7. La multi ani cretofolina !!! sa fii sanatoasa si la fel isteata si frumoasa !!
    Frumusel tort ai facut matusico !! de gust nu mai zic 😀
    Pup:*

  8. Vaaai ce draguta e! Pupic de la mine.
    Tare fain si tortul. La multi ani micutei.

  9. La multi ani!
    excelent tortul :*

  10. super tort! eu n-am avut pana acum sa fac Hello Kitty!
    P.S.desi cam tarziu, m-am adaugat si eu fanilor tai!

  11. Minunat tortuletul! Sa-ti traiasca nepotica, e draguta foc!

  12. La multi ani printesei!!!Super bun, tortuletul!Pup!

  13. Sa va traiasca si sa va bucurati de ea!La multi ani si mii de pupici!

  14. Această plăcintă superb! Jenat sa manance atat de frumos ca această
    mii de besosssss

  15. la multi ani micutei sarbatorite!tortul este foarte,foarte frumos si sigur delicios.

  16. La multi ani Stefaniei !!!! , cred ca a fost fff incantata de tort 😉 …. a iesit super !!!

  17. Sa-ti traisca nepoata!

  18. Anonymous says:

    o alba ca zapada in miniatura!!La Multi Ani!sa fie sanatoasa si iubita.iar tortul…fara cuvinte.pup,mariana.

  19. Multumim frumos tuturor pentru urari si aprecieri! Va imbratisam, va pupam cu drag si va intoarcem urarile inzecit!

  20. Tortul arata super, felicitari!. La multi ani frumosi nepoatei tale!

  21. Multumim Poliana! :*

  22. sandra says:

    vreau s-a fac si eu un tort pentru fetita mea care implineste 2 anisori acuma pe 21 martie ce sfat i-mi dai, ce forma sa-i dau, multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura din albusuri cu mere

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de […]