Retete de prajituri / Torturi

Tort Hello Kitty

Luna noiembrie este plina pentru noi, din fericire, cu evenimente placute, aniversari si torturi aniversare. :)

Nepotica Stefania este cea care ne da startul la petreceri. Daca anul trecut a vrut tort trenulet, anul acesta s-a hotarat la Hello Kitty, dupa ce a oscilat intre mai toate personajele din desenele animate. :))))

La multi ani, Stefania. Sa ne traiesti, sa te faci mare si frumoasa! :*

Pentru blat dreptunghiular:

8 oua
150 g zahar
4 linguri ulei
200 g faina
40 g cacao neagra
1 praf de copt
esenta de vanilie si rom
50 g nuca macinata
25 g ciocolata amaruie rasa

Pentru blat rotund:

6 oua
100 g zahar
3 linguri ulei
120 g faina
20 g cacao
1 lingurita praf de copt

esenta de vanilie si rom
50 g nuca macinata
25 g ciocolata amaruie rasa

Procesul de preparare este acelasi, doar ca am copt de 2 ori, unul in tava dreptunghiulara de 25/35 cm si unul rotund in tava cu diametrul de 24 cm.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se bat uleiul pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata, ciocolata rasa si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula.

Rasturnam compozitia in tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Se scot blaturile pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru sirop:

150 g zahar
250 ml apa
esenta de rom

Fierbem apa cu zaharul, timp de cateva minute. Dam deoparte si lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.

Pentru crema:

800 g ciocolata amaruie
1 litru smantana pentru frisca
50 unt
500 g mascarpone
100 g zahar


Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste si incepe sa se intareasca.

Separat mixam mascarponele cu zaharul pana zaharul se topeste si obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi crema de ciocolata, in cateva reprize, si omogenizam mixand usor.

Crema o vom imparti in 4.

Blaturile racite se taie in 3. Se insiropeaza si se umplu cu crema. Peste blatul dreptunghiular vom turna glazura de ciocolata preparata din:

200 g ciocolata amaruie
100 g unt
100 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit, apoi turnam uniform peste blat.

Deasupra punem blatul rotund din care am decupat o bucatica, astfel incat sa obtin urechile pisicii.

Am ornat cu muuuulte moate de frisca :)) si bombonele colorate.

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. La multi ani Stefania!

  2. La multi ani nepoticii! Ce frumos ca aveti cu ce colora luna noiembrie, la noi in familie e luna cea mai „plicticoasa”, nici un eveniment, asa ca am propus sa fie din nou ziua mea anul asta intr-o zi de noiembrie .. consiliul de familie s-a intrunit si a votat pentru! :))

  3. La multi ani! Sa creasca mare si sanatoasa! Frumoasa este deja;-)
    Pupici
    PS Tortul e minunat!

  4. La multi ani Stefania!!! Foarte frumos tortul. Pup!

  5. SUPERB!!La multi ani frumoasei!!

  6. La multi ani !!! delicios tort i-ai pregatit!! pupici

  7. La multi ani cretofolina !!! sa fii sanatoasa si la fel isteata si frumoasa !!
    Frumusel tort ai facut matusico !! de gust nu mai zic :D
    Pup:*

  8. Vaaai ce draguta e! Pupic de la mine.
    Tare fain si tortul. La multi ani micutei.

  9. La multi ani!
    excelent tortul :*

  10. super tort! eu n-am avut pana acum sa fac Hello Kitty!
    P.S.desi cam tarziu, m-am adaugat si eu fanilor tai!

  11. Minunat tortuletul! Sa-ti traiasca nepotica, e draguta foc!

  12. La multi ani printesei!!!Super bun, tortuletul!Pup!

  13. Sa va traiasca si sa va bucurati de ea!La multi ani si mii de pupici!

  14. Această plăcintă superb! Jenat sa manance atat de frumos ca această
    mii de besosssss

  15. la multi ani micutei sarbatorite!tortul este foarte,foarte frumos si sigur delicios.

  16. La multi ani Stefaniei !!!! , cred ca a fost fff incantata de tort ;) …. a iesit super !!!

  17. Sa-ti traisca nepoata!

  18. Anonymous says:

    o alba ca zapada in miniatura!!La Multi Ani!sa fie sanatoasa si iubita.iar tortul…fara cuvinte.pup,mariana.

  19. Multumim frumos tuturor pentru urari si aprecieri! Va imbratisam, va pupam cu drag si va intoarcem urarile inzecit!

  20. Tortul arata super, felicitari!. La multi ani frumosi nepoatei tale!

  21. Multumim Poliana! :*

  22. sandra says:

    vreau s-a fac si eu un tort pentru fetita mea care implineste 2 anisori acuma pe 21 martie ce sfat i-mi dai, ce forma sa-i dau, multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie: Foi: Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies

Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies

Mod de preparare Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies: Ciocolata rupta bucatele si untul se topesc la baine marie. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana compozitia devine ca o crema si zaharul se topeste. Adaugam ouale si un praf de sare si mixam bine. Peste compozitie cernem […]

Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata

Mod de preparare Paleuri cu ciocolata: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In crema de […]

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata: Blat cu vanilie: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si […]