Retete de prajituri / Torturi

Tort inimos cu frisca si ciocolata

Am pregatit acest tort pentru a sarbatori cum se cuvine Ziua copiilor. šŸ™‚

Robert, cel mai cel dintre cei mai cei ciocoholici… :)) Amira, o ciocoholica mai mica…:)) Si nepotica Stefania, prea mica pentru a fi ciocoholica, dar nu se stie niciodata. Aschia nu sare departe de trunchi :))

Acestia sunt copilasii nostri dragi, cei mai iubiti si cei mai cuminti šŸ™‚

Copii

Sa ne traiasca, sa fie sanatosi, sa se bucure de o copilarie frumoasa si linistita…

Acesta este tortul cu care ne-am indulcit astazi…

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Felie tort cu mousse de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Crema de lapte condensat:
  • 150 g lapte condensat cu vanilie (indulcit)
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura cu varf de miere
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri smantana
loading...

Mod de preparare Tort inimos cu frisca si ciocolata:

Pentru blat am folosit ingredientele de la prajitura Krem a la krem

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.


Pentru mousse de ciocolata amaruie:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.

Cum se prepara mousse de ciocolata

Dam la frigider pana la racirea completa, dupa care incorporam restul de frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus.

Pentru crema de lapte condensat:

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.

Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat. Apoi mierea. Se bate frisca apoi se adauga peste amestecul de lapte si gelatina.

Cum se prepara crema de lapte condensat

Se da la frigider sa se intareasca.

Pentru mousse de ciocolata cu lapte:

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie šŸ˜‰

Decor:

Ciocolata o topim la microunde, apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt. Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin decupam inimioarele.

Inimioare de ciocolata

Cu cat mai multe, cu atat mai bine šŸ˜‰

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare. Smantana ajuta frisca „sa stea teapana acolo unde-o pui” :))

In tava de tort in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,

Tort cu multa ciocolata

cel de crema de lapte condensat

Tort cu crema de lapte condensat

si mousse de ciocolata cu lapte.

Tort cu ciocolata

Acoperim cu blatul copt si racit,

Blat de tort cu cacao

invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort, punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Tort cu mousse de ciocolata

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca

Tort cu ciocolata si frisca

si inimioare de ciocolata.

Tort ornat cu inimioare de ciocolata

Si inca o sectiune…

Sectiune tort cu trei feluri de ciocolata

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

37 Comentarii

  1. Arata tare bine si e ciocolatoasa rau. Ce norocoasa esti, ca maninci si nu te ingrasi. Dar o feliuta virtuala pap si eu, chiar daca risc sa ma indulcesc prea tare. Pupici la pitici, mai ales lui ginerica.

  2. minunati copiii…and,of course,tortosul-ciocolatosu’ lu’ mama, ca bine ii mai sade sectionat!
    la multi ani ,stefania,amira,robert ,mereu sa stati sub adapostul sanatatii si-al fericirii!

  3. Iti lasa gura apa, si poza, si descrierea… Multa sanatate copilasilor, sa fie norocosi si fericiti!

  4. sa va si sa ne traiasca copilasii!!!
    grozav tortul!!!

  5. La multi ani sanatosi si norocosi pentru toti trei!
    Si pentru mami/matusica sa fie mereu implinita si pretuita! Pupici! Chapeau bas pt tort!

  6. Cuscra,tre sa recunosc ca azi am avut multe ajutoare la mancat! :))

    Pup la noruca draga! De la Robert! šŸ˜‰

  7. Alison,multumim de urari! Le intoarcem inzecit! Te pup!

  8. Natalia,multumesc!

    Numai bine si voua va doresc! Va pup!

  9. Gaby,multumesc!

    Sanatate si numai bine si voua! Pup!

  10. Grace,multumesc! Si de urari si de compliment! Imbratisari cu drag!

  11. Arata minunat! Sunt fan al ciocolatei! Daca notez si reteta asta,s-a dus dieta pe care o amenint ca o incep de Luni. Inca un tort nu strica.
    La multi ani piticilor!

  12. Flori,un tort intr-o mana si altul in cealalta mana si ai rezolvat o „dieta echilibrata”…:))

    Multumesc! Te pup!

  13. Miha,sa-ti traiasca copilasii si nepotica,sa va bucurati de ei toata viata!!!
    Tortul e de milioane,:))..ma inebunesti cu ciocolatile astea,:))
    L-am notat si pe asta…sa vedem cand il fac ca si io is la dieta,:))
    Te pup!!!

  14. Super tort ! Imi place tare mult si tortul .. si copilasii šŸ™‚ Sa-ti traiasca ! Treci pe la mine dupa niste premii šŸ˜‰

  15. Mirela,multumesc! Te pup!

  16. Ala,multumesc!

    Neaparat o sa trec pe la tine! šŸ˜‰

  17. Miha, sa-ti traiasca copilashii. Wow ce tort. Abia astept sa ma mut in bucataria noua :)) Va pup

  18. Mama mia, ce tortan suuuuper! Am citit atenta ingredientele si mi-am dat seama ce delicios trebuie sa fie. VCrema de lapte condensat mi-a intrat la inima. Felicitari!
    Sa va traiasca frumosii copilasi si sa fie sanatosi!
    Un premiul bine meritat, te asteapta la mine pe blog,cand ai tu timp .

  19. Gabriela,cred si eu ca ti-a placut…ca doar e crema de la „Milch Snitte” :))

    Te pup si multumesc mult pentru premii si aprecieri!

  20. E belea tortul, tocmai am gustat din el! Drept ca lapte condensat am avut numai din cel caramelizat, si din acest motiv, crema a fost de culoare roscata. Dar combinatia si mai ales consistenta sunt fantastice! O sa pun si poze la mine pe blog, sper ca azi.

  21. Iu huuu…ce ma bucur draga Natalia ca v-a placut! Aveam inima cat un purice! :))

    Sa-l savurati sanatosi! Astept nerabdatoare pozele,sa-mi iau si eu portia virtuala! šŸ™‚

    Pup la voi!

  22. Gata, am facut 2 torturi inimoase. Avem petrecere diseara. Abia astept sa vad cum arata sectiunea.
    Am emotii fiindca mi-a iesit cam tare mousse-ul de ciocolata amaruie. N-am gasit pliculete de gelatina la 6g, ci doar la 10g si mi-a fost greu sa o masor din ochi, probabil am pus prea multa.

  23. Mami, sa aveti o petrecere frumoasa!
    Abia te astept cu impresii. šŸ™‚
    Da, mousse-ul de cioco amaruie e o idee mai teapan decat celelalte, dar se completeaza perfect unul pe altul. šŸ˜‰

  24. A fost minunat! Am fost laudata si tare bine m-am simtit. Foarte bun! Si arata si foarte bine sectiunea.
    Doar cineva (mai critic, in general) a zis ca ar fi cam multe creme si ca ar mai fi mers un strat de blat. Ce zici, ar merge?

  25. I-am facut chiar si inimioarele din ciocolata, bine… ale mele au fost floricele, ca n-aveam forma de inimoare. Dar foarte dragute au fost.

  26. Mami, cred e chestie doar de gust! Mie imi place asa cum e, dar daca vrei sa mai pui un blat…de ce nu? Nu are ce sa-i strice! šŸ˜‰
    Ma bucur tare mult ca v-a placut ciocolatosul. :))
    Inimioarele nu sunt obligatorii…Pot fi floricele, patratele…orice forma gasesti prin sortatorul copiilor. :))

  27. Cei mai minunati copii.. …Doamne cat sunt de frumosi!!! Sa va bucurati de ei!

  28. Multumim Ruxy draga! Te pupam! :* :*

  29. Anonymous says:

    M-am hotarat sa fac si eu tortul maine de ziua mamei doar ca nu sunt sigura de un lucru: la blat plicul cu, crema ole trebuie rasturnat pur si simpul sau trebuie preparata crema cum scrie pe plic?

  30. Crem Ole inlocuieste faina, se pune in compozitia de oua asa cum este, praf.

  31. Miha, ce dimensiunea avea tava in care ai facut tortul, daca iti mai amintesti binenteles šŸ˜€
    Mersi mult!

  32. Poliana, e o tava normala de tort, de 24 cm diametru.

    O sa scriu acum si in reteta. Multumesc!

  33. Multumesc Miha pt raspunsul rapid, si nu numai (multumesc si pt toate retetele tale frumoase). Voi face tortul acesta in curand, asta dupa ce am facut o gramada din retetele postate de tine. M-ai innebunit cu dulciurile tale (mai ales cele cu ciocolata), noroc ca stau bine cu glicemia šŸ˜›
    Sa ai o zi frumoasa!

  34. Cu drag, oricand! :*

  35. Anonymous says:

    Up cat asi vrea si eu sa pap dar sunt u o prob de sanatate care imi iterzike ca sa manac dulciur ! Dar am sal fac pt fratiorul meu scup ! Felikitarile mele pt reteta ! Dar am dsa scap si eu in el cu o lingurita mai mare ! Cred ca nup strica !

  36. maria says:

    Multumesc de ideea, e minunat, cu mouss-uri, dar combinatia asta e minunata; mie imi place mult cel cu lapte condensat, sotului cu cioco si ne completam perfect šŸ™‚ E bun, e grozav, ca orice am gatit de la tine! Te pup!

  37. Multumesc tare frumos de aprecieri! Ma bucura mult de tot. :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]