Retete de prajituri / Torturi

Tort Iulia

Un tort cu crema de ciocolata si frisca ce l-am pregatit pentru o prietena draga noua…

Tort cu ciocolata onat cu frisca

Tort cu ciocolata ornat cu frisca

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 150 g zahar
  • * 1/2 cana faina
  • * 30 g cacao
  • * 200 g nuca
  • * 50 g unt
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * esenta de rom
  • * Pentru crema ganache:
  • * 250 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * Pentru crema de frisca:
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 50g zahar
  • * 50 g nuca
  • Decor:
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata amaruie
loading...

Mod de preparare Tort Iulia:

Blat:

Ouale se bat cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat nuca macinata.

Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor. Punem si untul topit si racit, esenta de rom si omogenizam usor.

Aluatul se imparte in 3 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute,

Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

Crema ganache de ciocolata:

Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere. Se adauga ciocolata bucatele si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece, pentru cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare crema ganache cu o zi inainte sau de seara pentru dimineata.

Crema de frisca:

Zaharul il caramelizam. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic. Sau punem intr-o punga groasa si batem cu ciocanul de snitele.

Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se pun in tava (detasabila) in care am copt foile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pana a doua zi. Sau pentru cel putin 4-5 ore.

Tort cu crema de ciocolata si frisca

Se orneaza cu frisca si inimioare de ciocolata.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Preciosa la tarta. Supongo que será una delicia.

    Saludos

  2. Foarte frumos

  3. ce frumusete,norocoasa iulia!:))

  4. arata impresionant!

  5. raluca says:

    buna…o intrebare, desi pt mine acum chiar nu mai conteza raspunsul, am copt blaturile si ma intreb> trebuie sau nu trebuie insiropate??? eu acum voi respecta reteta…sper sa fie ok!

    In rest toate bune..iubesc blogul tau si nu e primul tort care il fac dupa retetele tale si cu siguranta nici ultimul!
    salutari

  6. Raluca, eu nu le-am insiropat.
    Dar, daca voua va plac prajiturile mai insiropate e ok daca pui putin sirop pe blaturi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]