Retete de prajituri / Torturi

Tort Iulia

Un tort cu crema de ciocolata si frisca ce l-am pregatit pentru o prietena draga noua…

Tort cu ciocolata onat cu frisca

Tort cu ciocolata ornat cu frisca

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 150 g zahar
  • * 1/2 cana faina
  • * 30 g cacao
  • * 200 g nuca
  • * 50 g unt
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * esenta de rom
  • * Pentru crema ganache:
  • * 250 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * Pentru crema de frisca:
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 50g zahar
  • * 50 g nuca
  • Decor:
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata amaruie
loading...

Mod de preparare Tort Iulia:

Blat:

Ouale se bat cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat nuca macinata.

Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor. Punem si untul topit si racit, esenta de rom si omogenizam usor.

Aluatul se imparte in 3 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute,

Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

Crema ganache de ciocolata:

Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere. Se adauga ciocolata bucatele si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece, pentru cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare crema ganache cu o zi inainte sau de seara pentru dimineata.

Crema de frisca:

Zaharul il caramelizam. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic. Sau punem intr-o punga groasa si batem cu ciocanul de snitele.

Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se pun in tava (detasabila) in care am copt foile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pana a doua zi. Sau pentru cel putin 4-5 ore.

Tort cu crema de ciocolata si frisca

Se orneaza cu frisca si inimioare de ciocolata.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Preciosa la tarta. Supongo que será una delicia.

    Saludos

  2. Foarte frumos

  3. ce frumusete,norocoasa iulia!:))

  4. arata impresionant!

  5. raluca says:

    buna…o intrebare, desi pt mine acum chiar nu mai conteza raspunsul, am copt blaturile si ma intreb> trebuie sau nu trebuie insiropate??? eu acum voi respecta reteta…sper sa fie ok!

    In rest toate bune..iubesc blogul tau si nu e primul tort care il fac dupa retetele tale si cu siguranta nici ultimul!
    salutari

  6. Raluca, eu nu le-am insiropat.
    Dar, daca voua va plac prajiturile mai insiropate e ok daca pui putin sirop pe blaturi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]