Retete de prajituri / Torturi

Tort Lazy Town

loading...

Astazi puiuta mea, Amira, implineste 3 anisori.

Sa ne traiesti scumpete mica, sa fii sanatoasa si mereu zambareata si pusa pe sotii. Mami, tati si Robert te iubesc mult!!!

* Blat:

* 4 oua
* 200 g zahar
* 4 linguri miere
* 60 g unt
* 2 lingurite bicarbonat
* 550 g faina (cat cuprinde aluatul)
* 4 linguri cacao


Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul si mierea pana devin ca o crema. Se adauga margarina si se pune vasul la baie de aburi. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si compozitia devine lichida. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in volum.

Intr-un vas se amesteca faina si cacaoa, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina.

Aluatul se intinde in foaie cat mai subtire direct pe fundul tavii presarata cu faina. Aluatul se pastreaza acoperit si la loc cald, altfel se intareste.

Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), 2-3 minute. Atentie, se ard foarte usor. Se scot de pe fundul tavii trecand pe dedesupt cu lama unui cutit si se pun la racit pe un gratar. Dupa ce se racesc, devin crocante. Au iesit 7 foi. Daca reusiti sa le intindeti foarte subtiri vor iesi mai multe. Oricum ar fi, e delicios. :))

*Crema:

* 1 kg smantana
* 100 g zahar
* 200 g nuca macinata
* esenta de vanilie

Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, apoi se pune zaharul, de preferat pudra. Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta fiecaruia, poate fi mai mult sau mai putin. Cand smantana incepe sa capete consistenta pufoasa, ca de frisca (daca e necesar se stabilizeaza cu 1-2 pliculete de intaritor pentru frisca), se adauga nuca macinata si esenta de vanilie. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura.

Cantitatea de crema obtinuta se imparte in 6 parti ( cu una mai putin decat numarul foilor). Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se pune o foaie, apoi o parte din crema. Se repeta operatiunea pana se termina foile. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru cel putin 3 ore, ideal ar fi peste noapte.

* Glazura:

* 120 g ciocolata amaruie
* 50 ml frisca
* 50 g unt

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca si untul. Se aduce la punctul de fierbere, se da deaparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit pana ajunge la consistenta unei smantani.

Pentru decor am folosit figurine din pasta de zahar, pe care mi le-a facut prietena mea Adriana. Ea este foarte talentata si ii multumesc tare mult pentru bucuria ce i-a facut-o Amirei.

Din niste bucati de pasta ramase m-am jucat si eu nitel :)) si am facut niste floricele, un cosulet si niste „bomboane sport” :)) M-au trecut toate apele pana le-am facut, asa incat am ajuns din nou la concluzia ca asta nu-i de mine, prefer moatele de frisca. :)))

O sectiune voi pune mai pe seara, daca mai ramane ceva de pozat. :))

Update: am revenit, cam tarziu ce-i drept, cu sectiunea tortului. Sper sa va convinga sa-l incercati si voi. :))

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

32 Comentarii

  1. Super!
    La multi ani!!!!

  2. Ct de fain este!La Multi Ani micuta Amira !Sa cresti mare si sanatoasa!

  3. la multi ani ,micutei amira si multa sanatate si fericire!

  4. Foarte frumos tortul!
    La multi ani copiilor tai,sa fie sanatosi si fericiti!

  5. La Multi Ani!!!multa sananate si multi pupiciiiiiiiiii,super tortu Miha

  6. la multi ani!!!!!

  7. La multi ani!

  8. la multi ani,sa creasca mare si sanatoasa

  9. Multumesc mult tuturor!
    Numai bine si voua va dorim! Pupici!

  10. la multi ani puiutei tale. sa creasca mare si frumoasa si gospodina asa ca mami ei 🙂

  11. La Multi Ani..micutei tale!..Sa fie sanatoasa si fericita!
    Petrecere frumoasa!

  12. La multi ani, sa creasca mare si frumoasa!

  13. LA MULTI ANISORI SCUMPETE!!!!superb tortul miha, distractie placuta, ca o tineti asa pana la anul se pare :)):))

  14. La multi ani, sa fie sanatoasa si norocoasa!

  15. La multi ani Amira,sa cresti mare ,sanatoasa si sa ai numai bucurii.
    Tortul e super ,petrecere frumoasa..pupici pentru voi.

  16. La multi ani fetitei tale! sa-ti traiasca si sa-i faci multe multe prajiturele 🙂

  17. La multi ani fetitei tale! Sa fiti fericiti!

  18. La multi ani, Amira! Sa cresti mare si sa fii sanatoasa! :*
    Miha, o sa urmaresc si sectiunea aia. :))

  19. La multi ani, tort foarte frumos

  20. La Multi Ani cu sanatate pentru micuta, dar si pentru parinti si sa va bucurati unii de altii!

  21. La multi ani fericiti printesa mica si frumoasa!

  22. La multi ani , puiut mic si scump!

  23. La multi ani, Amira aka disco-girl!!! 😀
    Sa fii sanatosa, fericita si alintata cat mai mult!
    Adina

  24. simpatica e fetita ta asa rozalie ! sa fie sanatoasa,desteapta,vesela.sa va bucurati de ea multi ani de acum in colo.o pup dulce !

  25. La multi ani sarbatoritilor : Amira si Robert ! Aveti niste copii foarte draguti!

  26. La multi ani, papusii 😀 sa creasca mare, fericita si implinita 😀

  27. La multi ani, Amira, ai o mama minunata!

  28. Amira , iti doresc o viata fericita si plina de impliniri.

  29. La multi ani, frumoasa mica! Sa fii fericita si norocoasa si o lumina pentru cei din jurul tau

  30. La multi ani si sa va traiasca puiuta, bineinteles si puiutul ! Pupici si… ramin cu gindul la cum a aratat sectiunea, ca bag seama a disparut repede tot, tot… Pupici la toti trei, iar cuscrului salutari !

  31. De la o Amira mare ii doresc unei Amiri mici multa sanatate, fericire si o viata frumoasa la fel ca a mea! va pupam dragelor si mare surpriza cu tiza mea mica :-))

  32. Cu sute de scuze pentru intarziere si mii de multumiri pentru toate urarile voastre frumoase, am revenit cu sectiunea tortului. Am reusit sa descarc pozele. :))
    Va imbratisam cu drag si speram ca veti incerca macar o data acest tort. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]