Retete de prajituri / Torturi

Tort merengue cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

Reteta Tort merengue cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

 

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 2 lamai
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 150 ml frisca
  • felii de lamaie
  • ciocolata rasa
loading...

Mod de preparare Tort merengue cu crema de lamaie:

Blat:

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa. Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie.
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea. Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea. Se coc 4 blaturi.

Crema de lamaie:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga sucul de la lamai. Se poate pune si coaja, daca va place.

Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml), iar restul de lapte se pune la fiert. Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata, se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga cate putin in compozitia de unt.

Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul.

Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa.

Se da la frigider cateva ore, apoi se portioneaza.

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. hhmmm!delicios,felicitari si o zi buna!

  2. felicitari!arata senzational, asa de dimineata am inceput uitandu-ma la dulciuri nu e de bine:)))

  3. Gata, am inghitit in sec si m-am ingrasat doar uitindu-ma la poza… Dar imi trece „greata”… hi, hi… ca doar are si lamiie… Foarte bine arata, felicitari !

  4. Miha, pe mine chiar ma chinui..o salata de fructe n-aveai?:))

  5. Miha draga, si de data aceasta m-ai impresionat.Felicitari, meriti un premiu. Treci pe la mine. Te pup.

  6. Alison,multumesc! Te pup! Esti o draguta ca intodeauna!

  7. Antzule,ti-ai inceput ziua bine mey…:)) Te pup!

  8. Cuscra,multumesc!

    Sa fac si o limonada? :))

    Pupici cu lipici!

  9. Ellis,n-am salata de fructe,dar poate execut una. ;))
    Spor la dieta! Te pup!

  10. Adi,multumesc de premiu,draga mea. Ma rasfeti! O sa trec mai pe seara sa le iau,acum suntem in pregatiri pentru serbare! 🙂

    O zi buna! Pup!

  11. Bravo pentru tort! Torturile cu blat de meringue sunt intotdeauna dificil de preparat. Felicitari inca o data!

  12. ……..si ale mele :))))))))))) yamiiiiii.

  13. Elena,multumesc!
    Cel mai greu la tortul asta mi s-a parut a fi caldura ce-am avut-o de infruntat de la cuptor! :))

  14. Multumesc Claudia! Pup!

  15. Oricum, eu zic ca meritat efortul! Arata super! In mod sigur o sa-l pregatesc si eu!

  16. Daaaa…a meritat cu varf si indesat! Gustul acrisor al cremi s-a imbinat perfect cu blatul dulce de bezea! 😉

    Te pup Elena si abia astept sa-mi spui cum ti-a placut!

  17. Luisa says:

    Am facut tortul si a iesit excelent. Am modificat putin reteta, in sensul ca am pus zeama unei singure lamai si cate 150 g zahar, in loc de 200. Iar frisca pentru decorat am inlocuit-o cu mascarpone subtiat cu putin lapte. A durat si mai putin preparatul pentru ca am copt foile odata, cate 2 intr-o tava.
    Multumesc pentru reteta, copiii au fost incantati!

  18. Luisa, bune ponturi ne-ai dat. Multumesc! :*

    Ma bucur tare mult ca v-a placut! Va imbratisez si va doresc Sarbatori fericite! :*

  19. Luisa says:

    Miha, eu multumesc pentru publicarea retetei, am facut tortul pentru finutul meu de 3 ani si a fost foarte fericit!
    „Rascolesc” prin retete sa incropesc un meniu de sarbatori, ceva rapid si bun.
    Imi place site-ul si sigur voi mai bucatari retete de aici.
    Sarbatori fericite si voua!

  20. Luisa, cu drag te mai astept. Si dac vreodata vei avea nevoie de vreun sfat sau parere, nu ezita sa-mi scrii.

    Pup!

  21. Adina says:

    Stiu ca reteta e postata de mult,dar eu acum am dat de ea. Am o intrebare ce diametru are tava pentru blatul de bezea? Multumesc

  22. Violeta says:

    Cum ati facut sa nu se lipeasca hirtia de copt de blat? La mine s-a lipit si m-am chinuit tare…

  23. Gabriela says:

    Buna Mihaela, am o intrebare, cum faci sa nu se taie crema cand pui zeama de lamaie?

    • daca untul e moale si cremos dupa ce l-ai mixat cu zahar n-are de ce sa se taie cand amesteci cu lamaie. Zic si eu!

  24. Gabriela says:

    Multumesc, o sa incerc reteta, o sa vad eu….in usa nu gasesc unt cu procentaj mare de grasime, cred ca e unul din motive, in general cremele cu lamaie mi se taie…?.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Tort cu nuca si crema de vanilie

Tort cu nuca si crema de vanilie

Oricine ma cunoaste stie ca-mi place ciocolata 😀 dar cand vine vorba de nuca si crema de vanilie pot sa spun ca mai am o slabiciune :)) Asa se face ca dupa ce am facut prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao, galbenusurile ramase si-au gasit locul intr-o minunata […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]