Retete de prajituri / Torturi

Tort merengue cu crema de lamaie

Reteta Tort merengue cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

 

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 2 lamai
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 150 ml frisca
  • felii de lamaie
  • ciocolata rasa
loading...

Mod de preparare Tort merengue cu crema de lamaie:

Blat:

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa. Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie.
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea. Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea. Se coc 4 blaturi.

Crema de lamaie:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga sucul de la lamai. Se poate pune si coaja, daca va place.

Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml), iar restul de lapte se pune la fiert. Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata, se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga cate putin in compozitia de unt.

Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul.

Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa.

Se da la frigider cateva ore, apoi se portioneaza.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. hhmmm!delicios,felicitari si o zi buna!

  2. felicitari!arata senzational, asa de dimineata am inceput uitandu-ma la dulciuri nu e de bine:)))

  3. Gata, am inghitit in sec si m-am ingrasat doar uitindu-ma la poza… Dar imi trece „greata”… hi, hi… ca doar are si lamiie… Foarte bine arata, felicitari !

  4. Miha, pe mine chiar ma chinui..o salata de fructe n-aveai?:))

  5. Miha draga, si de data aceasta m-ai impresionat.Felicitari, meriti un premiu. Treci pe la mine. Te pup.

  6. Alison,multumesc! Te pup! Esti o draguta ca intodeauna!

  7. Antzule,ti-ai inceput ziua bine mey…:)) Te pup!

  8. Cuscra,multumesc!

    Sa fac si o limonada? :))

    Pupici cu lipici!

  9. Ellis,n-am salata de fructe,dar poate execut una. ;))
    Spor la dieta! Te pup!

  10. Adi,multumesc de premiu,draga mea. Ma rasfeti! O sa trec mai pe seara sa le iau,acum suntem in pregatiri pentru serbare! 🙂

    O zi buna! Pup!

  11. Bravo pentru tort! Torturile cu blat de meringue sunt intotdeauna dificil de preparat. Felicitari inca o data!

  12. ……..si ale mele :))))))))))) yamiiiiii.

  13. Elena,multumesc!
    Cel mai greu la tortul asta mi s-a parut a fi caldura ce-am avut-o de infruntat de la cuptor! :))

  14. Multumesc Claudia! Pup!

  15. Oricum, eu zic ca meritat efortul! Arata super! In mod sigur o sa-l pregatesc si eu!

  16. Daaaa…a meritat cu varf si indesat! Gustul acrisor al cremi s-a imbinat perfect cu blatul dulce de bezea! 😉

    Te pup Elena si abia astept sa-mi spui cum ti-a placut!

  17. Luisa says:

    Am facut tortul si a iesit excelent. Am modificat putin reteta, in sensul ca am pus zeama unei singure lamai si cate 150 g zahar, in loc de 200. Iar frisca pentru decorat am inlocuit-o cu mascarpone subtiat cu putin lapte. A durat si mai putin preparatul pentru ca am copt foile odata, cate 2 intr-o tava.
    Multumesc pentru reteta, copiii au fost incantati!

  18. Luisa, bune ponturi ne-ai dat. Multumesc! :*

    Ma bucur tare mult ca v-a placut! Va imbratisez si va doresc Sarbatori fericite! :*

  19. Luisa says:

    Miha, eu multumesc pentru publicarea retetei, am facut tortul pentru finutul meu de 3 ani si a fost foarte fericit!
    „Rascolesc” prin retete sa incropesc un meniu de sarbatori, ceva rapid si bun.
    Imi place site-ul si sigur voi mai bucatari retete de aici.
    Sarbatori fericite si voua!

  20. Luisa, cu drag te mai astept. Si dac vreodata vei avea nevoie de vreun sfat sau parere, nu ezita sa-mi scrii.

    Pup!

  21. Adina says:

    Stiu ca reteta e postata de mult,dar eu acum am dat de ea. Am o intrebare ce diametru are tava pentru blatul de bezea? Multumesc

  22. Violeta says:

    Cum ati facut sa nu se lipeasca hirtia de copt de blat? La mine s-a lipit si m-am chinuit tare…

  23. Gabriela says:

    Buna Mihaela, am o intrebare, cum faci sa nu se taie crema cand pui zeama de lamaie?

    • daca untul e moale si cremos dupa ce l-ai mixat cu zahar n-are de ce sa se taie cand amesteci cu lamaie. Zic si eu!

  24. Gabriela says:

    Multumesc, o sa incerc reteta, o sa vad eu….in usa nu gasesc unt cu procentaj mare de grasime, cred ca e unul din motive, in general cremele cu lamaie mi se taie…?.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]