Retete de prajituri / Torturi

Tort „Negru si Alb”

Reteta „Tort Negru si Alb”

Tort cu ciocolata si crema de unt

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 100 g zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 50 g cacao
  • * 100 g faina
  • * Pentru crema maro:
  • * 150 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 2 linguri cacao
  • * 2 linguri lichior de migdale
  • * Pentru crema alba:
  • * 150 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata alba
  • * 2 linguri lapte praf
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Tort „Negru si Alb”:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele. Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Blat de tort

Crema:

Untul se topeste partial, apoi se mixeaza energic pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.

Se imparte in doua parti egale. In una din ele punem ciocolata amaruie topita, cacaoa si lichiorul de migdale, iar in cealalta ciocolata alba topita, laptele praf si esenta de vanilie.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte putin cu un sirop preparat din apa+zahar+lichior de migdale, apoi fiecare se unge cu cate un strat de crema. Se acopera cu cel de-al 3-lea blat si glazura de ciocolata.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am facut ceva foarte simplist, fiind facut pentru „de-ai casei” :))

tort-cu-crema-de-ciocolata-si-unt-2

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce bunatate, arata foarte bine

  2. Delicioso corte. Se ve muy rica. Saludos

  3. Mai ai multe de astea mistoace??? Cind papati asa multe bunatati??? Hai ca vin la o cafea. O zi buna, Cami

  4. Ce bine arata si cred ca e si gustoasa 🙂 ..pe curand Miha

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]