Retete de prajituri / Torturi

Tort „Negru si Alb”

Reteta „Tort Negru si Alb”

Tort cu ciocolata si crema de unt

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 100 g zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 50 g cacao
  • * 100 g faina
  • * Pentru crema maro:
  • * 150 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 2 linguri cacao
  • * 2 linguri lichior de migdale
  • * Pentru crema alba:
  • * 150 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata alba
  • * 2 linguri lapte praf
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Tort „Negru si Alb”:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele. Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Blat de tort

Crema:

Untul se topeste partial, apoi se mixeaza energic pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.

Se imparte in doua parti egale. In una din ele punem ciocolata amaruie topita, cacaoa si lichiorul de migdale, iar in cealalta ciocolata alba topita, laptele praf si esenta de vanilie.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte putin cu un sirop preparat din apa+zahar+lichior de migdale, apoi fiecare se unge cu cate un strat de crema. Se acopera cu cel de-al 3-lea blat si glazura de ciocolata.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am facut ceva foarte simplist, fiind facut pentru „de-ai casei” :))

tort-cu-crema-de-ciocolata-si-unt-2

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce bunatate, arata foarte bine

  2. Delicioso corte. Se ve muy rica. Saludos

  3. Mai ai multe de astea mistoace??? Cind papati asa multe bunatati??? Hai ca vin la o cafea. O zi buna, Cami

  4. Ce bine arata si cred ca e si gustoasa 🙂 ..pe curand Miha

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]