Retete de prajituri / Torturi

Tort Panna Cotta

Cat au fost copiii mici (adica mai mici decat sunt acum :D) am facut pentru aniversarile lor torturi fel de fel. Anul acesta nu au mai avut comenzi ferme pentru cum sa arate tortul, ceea ce a fost bine pe de-o parte pentru ca am scapat usor, dar pe de alta parte am avut multe batai de cap, pentru ca n-am fost deloc inspirata in ceea ce priveste decorul. Si daca decorul a fost simplist, am zis ca macar interiorul sa fie altfel decat simplu.

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru panna cotta de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml lapte evaporat
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 10 g gelatina
  • Pentru panna cotta de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bombonele colorate

 

loading...

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu ulei si esenta de rom dupa gust. Adaugam zaharul peste spuma de albusuri si mixam bine pana obtinem o spuma consistenta si lucioasa. Turnam galbenusurile si amestecam usor, iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Omogenizam usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul pe un gratar, il lasam sa se raceasca foarte bine apoi il taiem in 2 parti.

Panna cotta de ciocolata alba:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele, peste acre am turnat smantana pentru frisca, o topim la foc mic sau la baine marie. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si adaugam gelatina hidratata. Turnam compozitia intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se incheaga bine si poate fi scoasa din forma.

Panna cotta de ciocolata:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece. Cacaoa o „desfacem” cu laptele caldut.

Intr-un vas amestecam laptele evaporat si smantana pentru frisca. Adaugam ciocolata rupta bucatele si laptele cu cacao. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Dam deoparte, omogenizam si adaugam gelatina hidratata. Dam la frigider pana compozitia incepe sa se ingroase, sa prinda consisteta.

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem o parte din blat. Pe mijlocul blatului, chiar in centru, punem panna cotta de ciocolata alba.

Turnam deasupra panna cotta de ciocolata, acoperim cu cel de-al doilea blat, invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se rastoarna tortul pe un platou, se scoate folia alimentara si se orneaza cu fisca batuta si bombonele colorate.

La multi ani pui mic! Chiar daca ziua ta a trecut de multisor! :))))

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

22 Comentarii

  1. Sa-ti traiasca puitul! De efect tortul, pup!

  2. La multi ani, Robertutz frumos!
    Ce dragalas e tortul! :X

  3. Ramo says:

    La multi ani pt junior!Interiorul arata senzational))

  4. La multi, multi ani sanatosi si fericiti!!

  5. La multi ani!!! Sa creasca mare si sanatos si sa va aduca numai bucurii!!! :-*

  6. Sa creasca mare si sanatos puiul tau! Tortul a fost minunat! Pupici

  7. Diana says:

    Simplist zici ? :)):)):)) ptr tine doar , care esti o MAIASTRA in ale prajituricilor .
    LA MULTI ANI juniorului ROBERT !!! Sa creasca mare si sa va bucurati de el .

  8. Miha, de unde iei laptele evaporat ? Ca eu n-am vazut pe nicaieri !

    Merci,
    M

  9. mie imi place panna cotta simpla , dar ar fi o idee bun sa incerc sa fac si asa pentru kinderi 😀

  10. ilda76 says:

    La multi ani flacaului tau! Sa fie sanatos si sa aiba noroc!
    Tortul…excelenta ideea si inspirat aplicata!
    Te pup, Miha!

  11. La multi ani puiului tau,sa fie sanatos si tu mandra de el

  12. maria says:

    Cum e blatul? Trebuie insiropat, sau nu? Multumesc!

    • Maria, blatul e moale si pufos. Dupa gusturile noastre nu trebuie insiropat. Dar daca voua va plac blaturile insiropate o poti face, nu e nici o problema. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]