Retete de prajituri / Torturi

Tort Panna Cotta

Cat au fost copiii mici (adica mai mici decat sunt acum :D) am facut pentru aniversarile lor torturi fel de fel. Anul acesta nu au mai avut comenzi ferme pentru cum sa arate tortul, ceea ce a fost bine pe de-o parte pentru ca am scapat usor, dar pe de alta parte am avut multe batai de cap, pentru ca n-am fost deloc inspirata in ceea ce priveste decorul. Si daca decorul a fost simplist, am zis ca macar interiorul sa fie altfel decat simplu.

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru panna cotta de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml lapte evaporat
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 10 g gelatina
  • Pentru panna cotta de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bombonele colorate

 

loading...

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu ulei si esenta de rom dupa gust. Adaugam zaharul peste spuma de albusuri si mixam bine pana obtinem o spuma consistenta si lucioasa. Turnam galbenusurile si amestecam usor, iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Omogenizam usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul pe un gratar, il lasam sa se raceasca foarte bine apoi il taiem in 2 parti.

Panna cotta de ciocolata alba:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele, peste acre am turnat smantana pentru frisca, o topim la foc mic sau la baine marie. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si adaugam gelatina hidratata. Turnam compozitia intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se incheaga bine si poate fi scoasa din forma.

Panna cotta de ciocolata:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece. Cacaoa o „desfacem” cu laptele caldut.

Intr-un vas amestecam laptele evaporat si smantana pentru frisca. Adaugam ciocolata rupta bucatele si laptele cu cacao. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Dam deoparte, omogenizam si adaugam gelatina hidratata. Dam la frigider pana compozitia incepe sa se ingroase, sa prinda consisteta.

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem o parte din blat. Pe mijlocul blatului, chiar in centru, punem panna cotta de ciocolata alba.

Turnam deasupra panna cotta de ciocolata, acoperim cu cel de-al doilea blat, invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se rastoarna tortul pe un platou, se scoate folia alimentara si se orneaza cu fisca batuta si bombonele colorate.

La multi ani pui mic! Chiar daca ziua ta a trecut de multisor! :))))

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

22 Comentarii

  1. Sa-ti traiasca puitul! De efect tortul, pup!

  2. La multi ani, Robertutz frumos!
    Ce dragalas e tortul! :X

  3. Ramo says:

    La multi ani pt junior!Interiorul arata senzational))

  4. La multi, multi ani sanatosi si fericiti!!

  5. La multi ani!!! Sa creasca mare si sanatos si sa va aduca numai bucurii!!! :-*

  6. Sa creasca mare si sanatos puiul tau! Tortul a fost minunat! Pupici

  7. Diana says:

    Simplist zici ? :)):)):)) ptr tine doar , care esti o MAIASTRA in ale prajituricilor .
    LA MULTI ANI juniorului ROBERT !!! Sa creasca mare si sa va bucurati de el .

  8. Miha, de unde iei laptele evaporat ? Ca eu n-am vazut pe nicaieri !

    Merci,
    M

  9. mie imi place panna cotta simpla , dar ar fi o idee bun sa incerc sa fac si asa pentru kinderi 😀

  10. ilda76 says:

    La multi ani flacaului tau! Sa fie sanatos si sa aiba noroc!
    Tortul…excelenta ideea si inspirat aplicata!
    Te pup, Miha!

  11. La multi ani puiului tau,sa fie sanatos si tu mandra de el

  12. maria says:

    Cum e blatul? Trebuie insiropat, sau nu? Multumesc!

    • Maria, blatul e moale si pufos. Dupa gusturile noastre nu trebuie insiropat. Dar daca voua va plac blaturile insiropate o poti face, nu e nici o problema. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]