Retete de prajituri / Torturi

Tort Sacher

Tort Sacher

Reteta Tort Sacher

Tort Sacher

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 15 g praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 250 g gem de caise
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar

Mod de preparare Tort Sacher:

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic, cu cateva linguri de lapte. Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.

Separat se bat albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu restul de zahar. Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt. Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate. La sfarsit punem si restul de bezea, amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa, apoi se va inchide pana la coacerea completa.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3. Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.

Se incalzeste gemul de caise, amestecand intruna, si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.

Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul, 5 minute. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.

Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.

Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.

Tort Sacher

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. WAW!!! Super arata tortul!!!

  2. Multumesc Oana! Pup!

  3. minunat!stiu ce gust are!felicitari!

  4. Multumesc Alison!

    Eu nu stiu ce gust tre sa aiba. :)) Dar ce-a iesit e bun. 🙂

  5. Ce-mi faci Miha, mor de pofta si ora la care-l vad nu este deloc ok pt. astfel de pofte dulci?! 😛
    Felicitari, arata „buna rau” acea felie! 😉

  6. daaaaaaaaaa delicioasa bucata de tort, cu ingredientele mele preferate : cioco si nuca :)))))) yamiii,bravo Miha!pusi

  7. Florena,daca as putea cu mare drag ti-as trimite o feliuta,sa-ti mai potolesti pofta. 🙂

    Multumesc de aprecieri! Pup!

  8. Multumesc Claudia! Pup!

  9. mvaiii, ce apetisant e…:P am auzit de tortul asta dar nu am mancat niciodata…

  10. am sa pregatesc tortul pt ziua bunici mele.
    mersii multt de reteta!

  11. Diamond,nici eu n-am mancat niciodata…sper ca a iesit ce trebuia. :))

  12. Kity,cu mare drag!
    La multi ani bunicii tale! 😉

  13. Miha, o mica mentiune – Sachetorte se serveste cu frisca neindulcita. Arata bine si dupa parerea mea ai tinut cont de toate regulile pentru a fi merita numele de Sachertorte. Felicitari.

  14. Multumesc Flying Roo!
    Sunt convinsa ca nu e un Sachertorte adevarat, dar e pe undeva pe acolo. :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉 Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]

Negresa pufoasa cu ciocolata

Negresa pufoasa cu ciocolata

Chiar n-am mai facut demult o prajitura de casa cu ciocolata. Si cum as fi putut simti gustul sau decat intr-o negresa? O negresa pufoasa cu ciocolata, cu gust intens de ciocolata, o negresa ce mi-a ramas intiparita pe retina de cum am vazut-o la Gabi 😉 Mod de preparare […]