Retete de prajituri / Torturi

Tort Sacher

Reteta Tort Sacher

Tort Sacher

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 15 g praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 250 g gem de caise
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
loading...

Mod de preparare Tort Sacher:

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic, cu cateva linguri de lapte. Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.

Separat se bat albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu restul de zahar. Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt. Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate. La sfarsit punem si restul de bezea, amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa, apoi se va inchide pana la coacerea completa.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3. Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.

Se incalzeste gemul de caise, amestecand intruna, si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.

Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul, 5 minute. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.

Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.

Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.

Tort Sacher

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. WAW!!! Super arata tortul!!!

  2. Multumesc Oana! Pup!

  3. minunat!stiu ce gust are!felicitari!

  4. Multumesc Alison!

    Eu nu stiu ce gust tre sa aiba. :)) Dar ce-a iesit e bun. 🙂

  5. Ce-mi faci Miha, mor de pofta si ora la care-l vad nu este deloc ok pt. astfel de pofte dulci?! 😛
    Felicitari, arata „buna rau” acea felie! 😉

  6. daaaaaaaaaa delicioasa bucata de tort, cu ingredientele mele preferate : cioco si nuca :)))))) yamiii,bravo Miha!pusi

  7. Florena,daca as putea cu mare drag ti-as trimite o feliuta,sa-ti mai potolesti pofta. 🙂

    Multumesc de aprecieri! Pup!

  8. Multumesc Claudia! Pup!

  9. mvaiii, ce apetisant e…:P am auzit de tortul asta dar nu am mancat niciodata…

  10. am sa pregatesc tortul pt ziua bunici mele.
    mersii multt de reteta!

  11. Diamond,nici eu n-am mancat niciodata…sper ca a iesit ce trebuia. :))

  12. Kity,cu mare drag!
    La multi ani bunicii tale! 😉

  13. Miha, o mica mentiune – Sachetorte se serveste cu frisca neindulcita. Arata bine si dupa parerea mea ai tinut cont de toate regulile pentru a fi merita numele de Sachertorte. Felicitari.

  14. Multumesc Flying Roo!
    Sunt convinsa ca nu e un Sachertorte adevarat, dar e pe undeva pe acolo. :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]