Retete de prajituri / Torturi

Tortulete la pahar

Sau Tort Ioana reloaded. :)))

* Pentru blat:

* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 1/2 cana faina
* 2 linguri cacao
* esenta de rom

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt so dam la cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

* Pentru crema de fragi:

* 30 g ciocolata alba
* 75 ml frisca lichida
* 50 ml lichior de fragi
* 1/2 lingurita gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Dam la frigider si cand este complet rece mixam pana incepe sa se intareasca.La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.

* Pentru crema de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* 150 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Cu gura unui pahar decupam cerculete din blatul copt si racit.

Se aseaza un blat pe fundul unui pahar, apoi un strat de crema, se acopera cu blat si iarasi crema. Se repeta operatiunea pana la umplerea paharului.

Se orneaza cu frisca si se da la frigider pentru cateva ore.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. faina ideea

  2. Foarte interesanta reteta …..chec la pahar am facut dar tortulet nici macar nu auzisem pana acuma.Felicitari!
    Pe curand!

  3. Arunca si la mine un paharut, ca doar n-ai sa dai dulciuri cu lichior la copiii… hi, hi…

  4. Foarte interesant tortul asta, dar eu tin sa-ti multumesc in primul rand pentru urari si primirea in lumea bloggerilor.

  5. Buna!
    Desi va urmaresc de muult timp, indraznesc de abia acum sa va intreb daca va pot trece in lista mea cu bloguri.
    Multumesc frumos, aveti un blog minunat, eu ma delectez zilnic cu retetele de aici!
    O seara buna!
    Flori (Bucataria Portocalie)

  6. Cat de frumoase sunt! Dar ce ma fac, Maria mi-a spart asa de multe pahare ca nu mai am doua la fel. 😀

    Si nu am venit cu mana goala, uite un alt concurs dulce: http://concurs.metropotam.ro/Concursuri/2010/01/art8228528196-Cookie-contest-Metropotam-si-Biscuit/

    Mult succes ! :-*

  7. très belle verrine un joli blog à bientôt
    bonne soirée

  8. Multumesc Antzu! 🙂

  9. Multumesc Maria! Uite ca de chec la pahar nu stiam. :)) Ai reteta pe blog?

  10. Cuscra, am pus unul deoparte special pentru tine. Pupici! 🙂

  11. Micule, iti urez inca o data bun venit si mult succes! 🙂

  12. Flori, draga mea, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
    faptul ca vrei sa ma treci in blogroll-ul tau nu poate decat sa ma bucure, n-ai de ce sa-ti ceri voie.
    Imbratisari cu drag!

  13. Alina, va fi mai cool daca faci in pahare diferite. :))

    Multumesc de atentionarea cu concursul. Asa am reusit sa mai depistez o furacioasa. Cata nesimtire poate exista oare? 🙁

    Pup!

  14. Se vede iarasi iubitoarea de ciocolata.
    Am o rugaminte, in timpul in care am lipsit am vazut ca au fost probleme iarasi cu furtul retetelor. Am citit la Mihaela-Ciocolata si zahar despre iluminati cod dat de LALA. Vad ca la tine functioneaza cu protejarea textului. Daca este posibil, poti, te rog mult, sa-mi trimiti si mie codul pe care l-ai pus tu la tine.Adresa mea email Cajowitt@aol.com
    Unde l-ai atasat in schita sau ca widget normal
    Mersi mult de tot si un sfirsit de saptamina minunat! Cami

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura rasturnata cu caise

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu caise: Vom prepara mai intai umplutura de caise pentru prajitura. Caramelizam zaharul intr-o tigaie. Peste caramel turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu, la foc mic, fierbem pana se topeste caramelul si incepe sa se ingroase. Punem caisele in sosul caramel. Amestecand […]

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine: Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura. Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte). Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam […]

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]