Tortulete la pahar

loading...

Sau Tort Ioana reloaded. :)))

* Pentru blat:

* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 1/2 cana faina
* 2 linguri cacao
* esenta de rom

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt so dam la cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

* Pentru crema de fragi:

* 30 g ciocolata alba
* 75 ml frisca lichida
* 50 ml lichior de fragi
* 1/2 lingurita gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Dam la frigider si cand este complet rece mixam pana incepe sa se intareasca.La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.

* Pentru crema de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* 150 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Cu gura unui pahar decupam cerculete din blatul copt si racit.

Se aseaza un blat pe fundul unui pahar, apoi un strat de crema, se acopera cu blat si iarasi crema. Se repeta operatiunea pana la umplerea paharului.

Se orneaza cu frisca si se da la frigider pentru cateva ore.

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Foarte interesant tortul asta, dar eu tin sa-ti multumesc in primul rand pentru urari si primirea in lumea bloggerilor.

  2. Buna!
    Desi va urmaresc de muult timp, indraznesc de abia acum sa va intreb daca va pot trece in lista mea cu bloguri.
    Multumesc frumos, aveti un blog minunat, eu ma delectez zilnic cu retetele de aici!
    O seara buna!
    Flori (Bucataria Portocalie)

  3. Flori, draga mea, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
    faptul ca vrei sa ma treci in blogroll-ul tau nu poate decat sa ma bucure, n-ai de ce sa-ti ceri voie.
    Imbratisari cu drag!

  4. Alina, va fi mai cool daca faci in pahare diferite. :))

    Multumesc de atentionarea cu concursul. Asa am reusit sa mai depistez o furacioasa. Cata nesimtire poate exista oare? 🙁

    Pup!

  5. Se vede iarasi iubitoarea de ciocolata.
    Am o rugaminte, in timpul in care am lipsit am vazut ca au fost probleme iarasi cu furtul retetelor. Am citit la Mihaela-Ciocolata si zahar despre iluminati cod dat de LALA. Vad ca la tine functioneaza cu protejarea textului. Daca este posibil, poti, te rog mult, sa-mi trimiti si mie codul pe care l-ai pus tu la tine.Adresa mea email Cajowitt@aol.com
    Unde l-ai atasat in schita sau ca widget normal
    Mersi mult de tot si un sfirsit de saptamina minunat! Cami

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *