Retete de prajituri / Torturi

Tortulete la pahar

Sau Tort Ioana reloaded. :)))

* Pentru blat:

* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 1/2 cana faina
* 2 linguri cacao
* esenta de rom

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt so dam la cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

* Pentru crema de fragi:

* 30 g ciocolata alba
* 75 ml frisca lichida
* 50 ml lichior de fragi
* 1/2 lingurita gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Dam la frigider si cand este complet rece mixam pana incepe sa se intareasca.La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.

* Pentru crema de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* 150 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Cu gura unui pahar decupam cerculete din blatul copt si racit.

Se aseaza un blat pe fundul unui pahar, apoi un strat de crema, se acopera cu blat si iarasi crema. Se repeta operatiunea pana la umplerea paharului.

Se orneaza cu frisca si se da la frigider pentru cateva ore.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. faina ideea

  2. Foarte interesanta reteta …..chec la pahar am facut dar tortulet nici macar nu auzisem pana acuma.Felicitari!
    Pe curand!

  3. Arunca si la mine un paharut, ca doar n-ai sa dai dulciuri cu lichior la copiii… hi, hi…

  4. Foarte interesant tortul asta, dar eu tin sa-ti multumesc in primul rand pentru urari si primirea in lumea bloggerilor.

  5. Buna!
    Desi va urmaresc de muult timp, indraznesc de abia acum sa va intreb daca va pot trece in lista mea cu bloguri.
    Multumesc frumos, aveti un blog minunat, eu ma delectez zilnic cu retetele de aici!
    O seara buna!
    Flori (Bucataria Portocalie)

  6. Cat de frumoase sunt! Dar ce ma fac, Maria mi-a spart asa de multe pahare ca nu mai am doua la fel. :D

    Si nu am venit cu mana goala, uite un alt concurs dulce: http://concurs.metropotam.ro/Concursuri/2010/01/art8228528196-Cookie-contest-Metropotam-si-Biscuit/

    Mult succes ! :-*

  7. très belle verrine un joli blog à bientôt
    bonne soirée

  8. Multumesc Antzu! :)

  9. Multumesc Maria! Uite ca de chec la pahar nu stiam. :)) Ai reteta pe blog?

  10. Cuscra, am pus unul deoparte special pentru tine. Pupici! :)

  11. Micule, iti urez inca o data bun venit si mult succes! :)

  12. Flori, draga mea, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
    faptul ca vrei sa ma treci in blogroll-ul tau nu poate decat sa ma bucure, n-ai de ce sa-ti ceri voie.
    Imbratisari cu drag!

  13. Alina, va fi mai cool daca faci in pahare diferite. :))

    Multumesc de atentionarea cu concursul. Asa am reusit sa mai depistez o furacioasa. Cata nesimtire poate exista oare? :(

    Pup!

  14. Se vede iarasi iubitoarea de ciocolata.
    Am o rugaminte, in timpul in care am lipsit am vazut ca au fost probleme iarasi cu furtul retetelor. Am citit la Mihaela-Ciocolata si zahar despre iluminati cod dat de LALA. Vad ca la tine functioneaza cu protejarea textului. Daca este posibil, poti, te rog mult, sa-mi trimiti si mie codul pe care l-ai pus tu la tine.Adresa mea email Cajowitt@aol.com
    Unde l-ai atasat in schita sau ca widget normal
    Mersi mult de tot si un sfirsit de saptamina minunat! Cami

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies

Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies

Mod de preparare Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies: Ciocolata rupta bucatele si untul se topesc la baine marie. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana compozitia devine ca o crema si zaharul se topeste. Adaugam ouale si un praf de sare si mixam bine. Peste compozitie cernem […]

Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata

Mod de preparare Paleuri cu ciocolata: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In crema de […]

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata: Blat cu vanilie: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si […]

Prajitura rapida cu cacao

Prajitura rapida cu cacao

Mod de preparare Prajitura rapida cu cacao: Amestecam cacaoa cu 100 g zahar. Turnam untul topit si laptele si amestecam. Punem vasul pe foc mic sau la baine marie si fierbem compozitia, fara a da in clocot, pana zaharul se topeste si obtinem un sos delicios de cacao. Dam deoparte […]