Aperitive / Retete culinare

Trigoane cu branza

Ideea e ca poti face aceste trigoane cu orice fel de branza ai la dispozitie sau care iti place. Poti chiar sa folosesti branzeturi ce le ai in frigider si nu prea se mai leaga nimeni de ele ­čÖé La fel de bine se pot face si in varianta dulce, cu branza de vaci proaspata si aromata dupa gust cu vanilie, rom sau coaja de lamaie.

Trigoane cu branza

Ingrediente

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 200 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 100 g parmezan
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • sare si piper
  • marar
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • seminte de negrilica
  • ulei pentru uns foile
loading...

Mod de preparare Trigoane cu branza:

Intr-un castron se amesteca telemeaua cu cascavalul si parmezanul rase. Se adauga oul si smantana si se omogenizeaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se aromeaza cu marar.

Foile de placinta se taie fasii, atat de late cat de mari vreti sa va iasa trigoanele. Fiecare fasie se unge cu ulei, apoi se suprapun cate 3-4. Se pune cate o lingura de branza pe coltul unei fasii si se pliaza fasia pe diagonala. In continuare se pliaza pe conturul triunghiului format pana se termina fasia.

Cum se fac trigoanele cu branza

Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Se presara seminte de negrilica.

Trigoane cu branza sarata

Se da tava la cuptor pana trigoanele cu branza sunt frumos rumenite.

Pofta buna! ­čśë

Trigoane aperitiv cu branza si marar

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Ce bune aceste trigoane!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]