Prajituri / Retete de prajituri

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Reteta Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Prajitura cu ciocolata si iaurt

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 2 cani faina
  • 125 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 250 ml iaurt
  • 130 ml lapte
loading...

Mod de preparare Triunghiuri cu ciocolata si iaurt:

Untul moale il frecam bine cu zaharul, pana devine ca o crema. Adaugam iaurtul si ciocolata topita, omogenizam.

Faina o amestecam cu praful de copt si punem cate un putin, amestecand continuu si alternand cu laptele. Iese o compozitie ca pentru chec.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Se taie dupa racirea completa.

E foarte buna la cafea ­čśë

Cand am taiat-o si am vazut consistenta din interior m-am speriat :)) ca nu s-a copt bine, dar asa trebuie sa fie. Un pic „crocanta” la exterior si moale/umeda la interior.

Prajitura cu iaurt si ciocolata

Reteta am preluat-o de la Danelutza ­čśë

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Felicitari, a iesit mai frumoasa ca a mea…
    Sa inteleg ca ma pot autoinvita la cafea ?!

  2. Mai am 2 triunghiuri pe care le-am pastrat special pentru cafeaua de maine dimineata. Te astept! ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]