Dulciuri

Trufe de ciocolata

De Revelion toate planurile mi-au fost date peste cap atunci cand n-am gasit mascarpone de cumparat. Pe langa tortul cu ciocolata si ricotta, care s-ar fi vrut a fi cu mascarpone, aveam in plan si niste trufe de ciocolata. Ma resemnasem cu ideea, dar mai apoi cadoul ce l-am primit de la Dr Oetker a picat taman la fix 😀 O cutie cu un mix pentru trufe de ciocolata, de parca mi-ar fi citit gandurile. :))) Nu, nu sunt adepta prafurilor si mixurilor, dar mi-am zis ca merita o incercare. Au fost bune, intocmai ca si cele de cumparat. 😉

Si pentru ca pentru copii am avut altceva, mi-am permis sa aromez aceste trufe de ciocolata dupa bunul plac. O parte din compozitie cu coniac, iar cealalta cu cateva picaturi de esenta de menta. 😉

Trufe de ciocolata

Ingrediente

  • 1 cutie mix Trufe de ciocolata Dr Oetker
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
  • esenta de menta
  • cacao si fulgi de cocos pentru decor
loading...

Mod de preparare Trufe de ciocolata:

Punem smantana pentru frisca intr-un vas, apoi la foc mic pana aceasta da in clocot. Dam deoparte de pe foc si adaugam mixul pentru trufe, amestecand energic. Se lasa la racit, apoi se imparte compozitia in doua parti si aromam o parte cu coniac, o parte cu esenta de menta.

Evident ca aromele pot varia in functie de preferinta fiecaruia. Compozitia poate fi lasata ca atare, fara arome.

Se pun vasele la congelator pentru vreo 2 ore, pana compozitia se intareste foarte bine.

Cu ajutorul unei lingurite rupem bucati din compozitie si modelam cu mana sub forma de bile. Fiecare bila se tavaleste prin cacao si nuca de cocos. Trufele de ciocolata se aseaza in cosulete speciale de hartie si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Trufe de ciocolata

 

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Magnifiques j’adore, elles sont parfaites!

    Bisous

  2. 🙂 Pot sa iti trimit un musafir la trufe?
    Sotul meu e fan.
    Intr-adevar, aceste dulciuri nu au egal.
    Delicate, fine, cremoase, elegante.
    Mmmm, ce bunatate!

  3. Mmmm tare imi plac!

  4. Anonim says:

    Nu cred ca firma s-ar supara daca ar fi numiti OETKER

  5. Diana says:

    Minunate , Miha ! Las’ ca nu murim neaparat de prafurile astea , altele-s mult mai rele … si-apoi , cat ni-e atza , stii cum se spune .
    Hai , sa traiesti fata harnica si LA MULTI ANI !

  6. Foarte aratoase!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]