Dulciuri

Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata

De Revelion toate planurile mi-au fost date peste cap atunci cand n-am gasit mascarpone de cumparat. Pe langa tortul cu ciocolata si ricotta, care s-ar fi vrut a fi cu mascarpone, aveam in plan si niste trufe de ciocolata. Ma resemnasem cu ideea, dar mai apoi cadoul ce l-am primit de la Dr Oetker a picat taman la fix 😀 O cutie cu un mix pentru trufe de ciocolata, de parca mi-ar fi citit gandurile. :))) Nu, nu sunt adepta prafurilor si mixurilor, dar mi-am zis ca merita o incercare. Au fost bune, intocmai ca si cele de cumparat. 😉

Si pentru ca pentru copii am avut altceva, mi-am permis sa aromez aceste trufe de ciocolata dupa bunul plac. O parte din compozitie cu coniac, iar cealalta cu cateva picaturi de esenta de menta. 😉

Trufe de ciocolata

Ingrediente

  • 1 cutie mix Trufe de ciocolata Dr Oetker
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
  • esenta de menta
  • cacao si fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare Trufe de ciocolata:

Punem smantana pentru frisca intr-un vas, apoi la foc mic pana aceasta da in clocot. Dam deoparte de pe foc si adaugam mixul pentru trufe, amestecand energic. Se lasa la racit, apoi se imparte compozitia in doua parti si aromam o parte cu coniac, o parte cu esenta de menta.

Evident ca aromele pot varia in functie de preferinta fiecaruia. Compozitia poate fi lasata ca atare, fara arome.

Se pun vasele la congelator pentru vreo 2 ore, pana compozitia se intareste foarte bine.

Cu ajutorul unei lingurite rupem bucati din compozitie si modelam cu mana sub forma de bile. Fiecare bila se tavaleste prin cacao si nuca de cocos. Trufele de ciocolata se aseaza in cosulete speciale de hartie si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Trufe de ciocolata

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Magnifiques j’adore, elles sont parfaites!

    Bisous

  2. 🙂 Pot sa iti trimit un musafir la trufe?
    Sotul meu e fan.
    Intr-adevar, aceste dulciuri nu au egal.
    Delicate, fine, cremoase, elegante.
    Mmmm, ce bunatate!

  3. Mmmm tare imi plac!

  4. Anonim says:

    Nu cred ca firma s-ar supara daca ar fi numiti OETKER

  5. Diana says:

    Minunate , Miha ! Las’ ca nu murim neaparat de prafurile astea , altele-s mult mai rele … si-apoi , cat ni-e atza , stii cum se spune .
    Hai , sa traiesti fata harnica si LA MULTI ANI !

  6. Foarte aratoase!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]