Fursecuri / Retete de prajituri

Turta dulce glazurata

Zilele astea am cam lipsit, dar sa stiti ca motivat! :))) Am reusit si-am „dat gata” si serbarile pentru Craciun, de-acum suntem in vacanta si ne relaxam incet incet in asteptarea Mosului adevarat, caci cel de la scoala… „mami, sigur era un domn deghizat” :))))

Pana in acest an n-am facut niciodata turta dulce glazurata, dar anul acesta ajutata fiind si de sfaturile pretioase gasite la Rita si ale ei comori delicioase mi-am propus sa-i impresionez pe colegii copiilor. Desi am avut emotii ca la cel mai mare examen 😀 pana la urma am rasuflat usurata cand am vazut cat de repede a disparut de pe platourile cu prajituri.

Turta dulce glazurata

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 100 g zahar
  • 4 linguri miere
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura scortisoara
  • Pentru glazura Royal Icing:
  • 1 albus
  • 200 g zahar pudra
  • putina zeama de lamaie
loading...

Mod de preparare Turta dulce glazurata:

Ouale si gabenusul se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare pana compozitia devine ca o crema. Untul il topim si il adaugam in compozitie.

Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam in mijloc compozitia de mai sus si amestecam. Vom obtine un aluat moale si foarte lipicios. Dam la frigider pentru cateva ore, timp in care se va intari considerabil.

Intindem aluatul pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime si taiem stelute, cu o forma de fursecuri data prin faina. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt

Aluat de turta dulce

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana incep sa se rumenesca „la talpa”

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Glazura Royal Icing:

Zaharul se cerne printr-o sita deasa.

Albusul se mixeaza la cea mai mica viteza, pentru a nu se incorpora prea mult aer. Se adauga cateva linguri de zahar si se bate putin. Se adauga zeama de lamaie, apoi iarasi zahar putin cate putin, pana cand se obtine o pasta omogena si densa.

  • Spuma trebuie sa faca tepi atunci cand scoatem paletele mixerului si sa-si pastreze forma cam 15 secunde.

Din aceasta compozitie punem intr-un posh sau intr-o punga mai groasa cam o treime din cantitate. Poshului ii atasam un varf foarte subtire sau taiem punga la un capat si vom trasa conturul stelutelor.

Turta dulce glazurata

Restul compozitiei o vom folosi la umplerea conturului. Se adauga foarte putina apa si se amesteca bine, astfel incat sa obtinem o consistenta moale, astfel incat glazura sa se intinda pe toata suprafata prajiturilor.

  • Cand lasati glazura sa cada in vas, isi pastreaza forma doar 8-10 secunde.
  • Glazura se poate colora in culorile preferate, folosind coloranti alimentari gel sau praf

Lasam conturul sa se usuce cateva minute, apoi punem glazura de umplere distribuind uniform cu o scobitoare.

Turta dulce glazurata

Se lasa sa se usuce putin, apoi se decoreaza dupa preferinta.

Dupa decorare se lasa sa se usuce foarte bine, apoi turta dulce se pune in cutii bine inchise.

Turta dulce glazurata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ai pregatit o turta dulce frumoasa si cu siguranta si delicioasa. Bravo tie si micutei ajutoare :*

  2. Ce frumoase ţi-au ieşit! Cu aşa ajutor era de aşteptat.
    Crăciun fericit alături de cei dragi!

  3. Au iesit superbe stelutele !!
    Craciun fericit !!

  4. Cracin fericit si tihnit alaturi de cei dragi!

  5. Craciun fericit si Sarbatori pline de bucurii langa cei dragi!

  6. Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

  7. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]