Aluat dospit / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Turte cu cartofi

Zilele trecute mi s-a facut pofta niste pirosti cu cartofi. Dar vrand sa evit prajeala mi-am zis: „ce-ar fi sa combin reteta de turte integrale cu cea de pirosti?” :)) Si-am combinat-o… si iata ce-a iesit.

turte cu cartofi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 ml apa
  • 250 g faina integrala
  • 50 g tarate de grau
  • 50 g faina de ovaz
  • ~100 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 4 cartofi medii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • 50 g unt
loading...

Mod de preparare Turte cu cartofi:

Aluat:

Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putina apa calduta. Amestecam taratele cu faina si sarea. Se toarna in mijloc drojdia dizolvata si restul de apa. Se framanta un aluat elastic, usor lipicios. In timpul framantarii punem si uleiul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti (se verifica cu furculita), se scot si se trec pe sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza, apoi se adauga untul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.

Aluatul se imparte in bucati mici, care se intind in foaie subtire pe masa usor infainata. Punem umplutura pe jumatate din foaie, acoperim cu cealalta jumatate neunsa si lipim marginile presand cu degetele.

Pentru copt am folosit tigaia de ceramica, la foc mic, acoperita cu capac.

Foarte bune atat calde cat si reci.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Fantastico.

    Saludos

  2. interesanta reteta !

  3. Bunica ne facea niste turte asemanatoare,tot cu un aluat cu cartofi.Le frigea pe plita sobei cu lemne.Un deliciu!Apetisante turtite ai facut!
    M-ai bagat în butoiul cu melancolie 😀

  4. Multumesc Bianka! :*

  5. Saludos Jose Manuel! 🙂

  6. Si buna Pansy! :)) Pupici!

  7. Ufff Maya… dulci amintiri… Eheee, ce mi-ar place o soba cu plita. Da’ de un’ s-o iau? :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]