Aluat dulce

Turte dulci

De obicei nu prea cumpar gogosi din oras, dar intr-una din zile am cedat rugamintilor si mirosului venit de la gogoserie :)) Evident ca una singura nu le-a fost de ajuns pentru pofta lor nestavilita de gogosi, asa ca Robert o tot studia… mai lua o gura, o mai studia un pic… „Mami, eu sunt sigur ca poti sa faci si tu de astea acasa. Dar mai multe!” :)) Eiii… si cum as putea sa-i refuz?

Pentru mine gogosi inseamna chestiile alea mici si pufoase, dar acum am vrut sa respect modelul de la gogoserie, dupa cum le-a fost voia. Dar nu pot sa le spun gogosi, pentru ca prea seamana cu niste turte :))

Turte dulci

Ingrediente

  • 250 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • zahar pudra pentru servit
loading...

Mod de preparare Turte dulci:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se rupe cu mana in bucati potrivit de mari. Fiecare bucata de aluat se intinde subtire, cu mana unsa cu ulei. Fara a le mai lasa la dospit se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei.

Turte dulci

Se scot pe un prosop absorbant si cat sunt calde se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

turte dulci

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Mami Miha sa stii ca iau si eu doua bucati ;;)

  2. Diana says:

    Si io vreaaaaaaaaaaaaau … :d

  3. Diana says:

    ……………….. ca-s mai rau decat Robert la … gogosi :)):)):))

    • :)))) Pai atunci… hai la Iasi 😉

      • Diana says:

        Ooooooooooooooo , ms de invitatie fata harnica si frumoasa … chiar mi-ar placea sa mai plec de-acasa 🙂

        • pai daca te plictisesti venim noi la tine…si sigur iti trece! :))))

          • Diana says:

            =)) mda , e o solutie … nici nu ma gandisem ; draga mea , n-am timp sa ma plictisesc , as vrea sa mai ies ptr a ma destresa si a ma mai aerisi

  4. Laura Nechita says:

    mergeau unse cu un pic de cociolata…:)))

  5. lulu says:

    iar mi-ai facut pofta de turte;na ca trebuie sa fac si eu acum!!pup fata gospodina!!

  6. Verushca says:

    Miha, aceste gogosele-turtitze daca le ung cu ulei, crezi ca ar merge facute si la cuptor. Dificil sa le prajesc pe aragaz. Sunt tare apetisante.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]