Aluat dospit

Turte englezesti cu faina integrala

loading...

by Ina

Avem nevoie de:

350 ml lapte

225 g faina integrala de grau

225 g faina alba

1 lingurita zahar pudra

1 si 1/2 lingurita sare

1 lingura unt

10 g drojdie uscata

Intr-un castron punem faina si drojdia si le amestecam. Adaugam sarea si zaharul, apoi laptele caldut si untul moale. Framanatam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.

Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unei forme ( 7,5 recomandat) sau cu un pahar decupam cerculete de aluat.

Transferam cerculetele intr-o tava presarata cu gris si acoperim cu folie alimentara. Lasam la dospit in jur de 20 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Incingem o tigaie de teflon la foc mediu si presaram cu gris.

Coacem turtitele la foc mic pentru a nu se arde. Eu am schimbat stratul de gris la fiecare tura de turtite coapte.

Se servesc calde, sub forma de toast sau simple.

loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Uffff de 15 minute ma chinui sa postez un comentariu da nu pot din cauza netului afurisit! F faine ti-au iesit! Asa ca-s bune? Mie a doua zi mi s-au parut si mai bune. Moi, pufoase, aromate… Mmmm!

  2. Pina la urma cred ca tu ai putea sa faci si o prajitura fara faina , fara nimic si tot bine ar arata ! Un inceput de saptamina bun ! CAmi

  3. Precis le fac si eu, mi-au facut cu ochiul inca de pe blogul Inei!
    PS: da ce tigaie babana ai, duamna, ti-au incaput turtite gramada! :))

  4. Ina, ma bucur tare mult ca ai impartasit cu noi aceasta reteta minunata.
    Copiii au fost tare incantati. Mai ales la faza cu taiatul aluatului cu paharul. :))) Si mai apoi la papat „tutitze mitzi mitzi” (turtite mici mici) :)))

  5. Cami, multumesc draga mea!
    Cum fara nimic mey? Da si tu macar un ingredient acolo…:)))

  6. Natalia, neaparat sa le faci. Is super!

    Daaa…am o tigaie maaaare mare de tot! E cat jumate de aragaz. :))) Primita cadou de la culinario.ro 🙂 Am uitat sa ti-o arat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]