Dulciuri / Retete de prajituri

Vafe cu cacao

Vafe cu cacao – un desert potrivit pentru o zi de duminica…

Faguri

 

Ingrediente

  • 7 g drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 cana faina
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Vafe cu cacao:

Se amestecă drojdia uscata, apa, zaharul şi sarea intr-un bol şi se lasa deoparte pentru ~15 minute, pana amestecul face basicute.
Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc și turnam amestecul de drojdie. Incepem sa amestecam cu un tel. In timp ce amestecam adaugam, ouale unul cate unul, apoi untul. Aluatul obținut va fi mai moale ca un aluat de pâine. Sau mai gros decât cel de prăjitură. :)))
Acoperim vasul cu folie alimentara și punem la loc caldut, pana acesta isi dubleaza volumul. Usor se încorporează apoi bilutele de ciocolata si se lasa sa se odihnească 15 minute.
Intre timp încingem forma de vafe. Punem aluatul in forma incinsa, cu o lingurita
Vafe cu cacao
Se coc pentru cca 5 minute, pana devin aurii si crocante. Se servesc calde, pudrate cu zahăr.
Faguri cu cacao
Se pot lipi 2 cate 2 cu o crema de ciocolata, ca si la faguri, dar eu n-am mai apucat. Piticii le-au rontait pe masura ce le scoteam din forma. :))
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Imi plac mult vafele, imi aduc aminte de Targurile de iarna, de Sarbatori!

  2. Si mie imi plac…trebuie sa-mi iau o forma…cele mai grozave le-am mancat la Bruxelles. Hmmmm ! Si astea ale tale ma inspira teribil. Cred ca ai mare succes cu ele la cei mici ! 🙂

  3. Fain e la targurile de sarbatori, Irina. 🙂

  4. Dana, cred si eu ca acolo sunt cele mai bune…ca doar e patria lor… :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]