Vafe cu cacao

de Miha
1882 vizualizări
Faguri

Vafe cu cacao – un desert potrivit pentru o zi de duminica…

Faguri

 

Ingrediente

  • 7 g drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 cana faina
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri bilute de ciocolata

Mod de preparare Vafe cu cacao:

Se amestecă drojdia uscata, apa, zaharul şi sarea intr-un bol şi se lasa deoparte pentru ~15 minute, pana amestecul face basicute.
Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc și turnam amestecul de drojdie. Incepem sa amestecam cu un tel. In timp ce amestecam adaugam, ouale unul cate unul, apoi untul. Aluatul obținut va fi mai moale ca un aluat de pâine. Sau mai gros decât cel de prăjitură. :)))
Acoperim vasul cu folie alimentara și punem la loc caldut, pana acesta isi dubleaza volumul. Usor se încorporează apoi bilutele de ciocolata si se lasa sa se odihnească 15 minute.
Intre timp încingem forma de vafe. Punem aluatul in forma incinsa, cu o lingurita
Vafe cu cacao
Se coc pentru cca 5 minute, pana devin aurii si crocante. Se servesc calde, pudrate cu zahăr.
Faguri cu cacao
Se pot lipi 2 cate 2 cu o crema de ciocolata, ca si la faguri, dar eu n-am mai apucat. Piticii le-au rontait pe masura ce le scoteam din forma. :))

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Irina 18 decembrie 2011 - 14:37

Imi plac mult vafele, imi aduc aminte de Targurile de iarna, de Sarbatori!

Răspuns
Dana 19 decembrie 2011 - 6:44

Si mie imi plac…trebuie sa-mi iau o forma…cele mai grozave le-am mancat la Bruxelles. Hmmmm ! Si astea ale tale ma inspira teribil. Cred ca ai mare succes cu ele la cei mici ! 🙂

Răspuns
Miha 19 decembrie 2011 - 15:53

Fain e la targurile de sarbatori, Irina. 🙂

Răspuns
Miha 19 decembrie 2011 - 15:54

Dana, cred si eu ca acolo sunt cele mai bune…ca doar e patria lor… :))

Răspuns

Lasă un răspuns