Valdostana cu piept de pui

de Miha
3422 vizualizări

* 1 piept de pui
* 4 felii de sunca
* 4 felii cascaval
* 300 g ciuperci
* 1 ceapa
* 2 catei usturoi
* 2 cani suc de rosii
* faina pentru prajit pieptul de pui
* sare si piper
* cimbru
* rozmarin
* oregano


Pieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate putin cu ciocanul de snitele intre 2 folii alimentare. Cateva linguri de faina se amesteca cu putina sare, piper si rozmarin. Se tavaleste din abundenta fiecare bucata de piept, apoi se prajeste in ulei de masline bine incins. Se scot pe un prosop absorbant, sa absoarba surplusul de ulei si se pastreaza la cald.

In alta tigaie se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga ciupercile tocate marunt (sau taiate felii, dupa preferinta) si o cana de suc de rosii. Se potriveste gustul de sare si piper si se fierbe inabusit pana scade toata zeama.

Sucul de rosii ramas il amestecam cu piper, cimbru si oregano.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se pun bucatile de pui prajite, se acopera cu cate o felie de sunca

un strat din compozitia de ciuperci

si o felie de mozzarella, apoi se toarna sucul de rosii cu condimente.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana scade sosul si se topeste cascavalul.

Se serveste cald.

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Gabriela 23 septembrie 2010 - 20:54

Preferata mea,i-mi place foarte mult la valdostana!Arata super bine si tare pofticioasa!pupici!

Răspuns
judy 23 septembrie 2010 - 22:05

Nu stiam de reteta asta…..arata tare bine!!!!

Răspuns
Fuat Gencal 23 septembrie 2010 - 22:44

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Răspuns
Bianka 24 septembrie 2010 - 7:38

Minunat

Răspuns
fely2 24 septembrie 2010 - 16:29

Imi place foarte mult si eu fac destul de des aceasta reteta(si cu cotlet de porc),ti-a iesit forte aspectuoasa.Zilnic vin pe la tine ,am facut multe din retetele tale cu o adevarata reusita de fiecare data.Multumesc din suflet pentru tot ceea ce daruiesti pe acest blog.Trimit o imbratisare din Mangalia.

Răspuns
Larisa 1 octombrie 2010 - 6:01

Draga Miha! Am facut reteta si,ca de obicei a fost un succes!Iti multumesc pt idee!

Răspuns
Miha 1 octombrie 2010 - 6:47

Gabriela, pupici! Multumesc tare mult de aprecieri!

Răspuns
Miha 1 octombrie 2010 - 6:48

Judy, multumesc! Pupici!
Sa incerci reteta macar o data. E foarte buna!

Răspuns
Miha 1 octombrie 2010 - 6:48

Fuat Gencal…asa o fi! :)))

Răspuns
Miha 1 octombrie 2010 - 6:50

Multumesc Bianka. Esti o draguta, ca de obicei! 🙂

Răspuns
Miha 1 octombrie 2010 - 6:51

Fely draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri si pentru vizite. Ma bucura cu atat mai mult cu cat sunt soldate cu reusite. :))
Imbratisari si de la noi, tocmai de la Iasi!

Răspuns
Miha 1 octombrie 2010 - 6:52

Larisa, ma bucur mult ca ti-a placut! Te pup si te mai astept!

Răspuns

Lasă un răspuns