Mancaruri cu pui / Retete culinare

Varza clujeana

loading...

* 1 varza mica
* 1/2 ceasca orez
* 1/2 piept de pui
* 50 g cotlet haiducesc
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 2 cani suc de rosii
* sare si piper
* cimbru si busuioc


Ceapa se caleste in putin ulei de masline impreuna cu morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam orezul si cotletul taiat bucatele si le calim pe toate impreuna cateva minute, amestecand continuu. Stingem cu 1 cana de suc de rosii si lasam deoparte la racit. Cand s-a racorit adaugam compozitia peste pieptul de pui tocat si omogenizam. Potrivim gustul de sare, piper si busuioc.

Varza se taie foarte subtire si se lasa 20 de minute cu sare, dupa care se stoarce de zeama. Se rastoarna intr-o cratita cu ulei incins si se amesteca la foc tare 3-4 minute.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem un strat de varza, apoi un strat de tocatura si se acopera cu un alt strat de varza. Se toarna deasupra restul de suc de rosii (eventual si putina apa, daca este necesar) se presara cu cimbru si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 1 ora.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. imi place foarte tare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]