Aperitive / Mancaruri cu peste / Retete culinare

Verrines cu avocado si somon afumat

Verrines este un termen folosit pentru aperitive la pahar (diverse alimente dispuse in straturi in pahare transparente) sau desert la pahar (diverse creme, fructe si/sau piscoturi dispuse in straturi in pahare transparente).

O varianta eleganta de prezentare pentru orice masa festiva, dar si pentru o masa mai putin formala, intre prieteni. ­čśë

Eu aici am pregatit ceva simplu, simplu de tot dupa o idee preluata de la Alison. Combinatiile ce se pot face sunt diverse si nelimitate, lasati-va imaginatia sa zburde.

Verrines cu avocado si somon

Ingrediente

  • Pentru 2 pahare:
  • 1 avocado bine copt
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel usturoi
  • marar proaspat
  • sare si piper
  • ~75 g somon afumat
  • felii de lamaie
loading...

Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat:

Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa gust.

Somonul se taie cubulete.

Punem crema de avocado in pahare, acoperim cu un strat de somon afumat si deasupra cate o felie de lamaie. Invelim bine paharele in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Asta-i tot! Sa aveti pofta! ­čśë

Verrines cu avocado si somon afumat

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. arata grozav! si ideea mi se pare geniala, trebuie sa o incerc si eu! ­čÖé

  2. Foarte elegant, desi simplu. Multumim de retetele minunate pe care le impartasesti cu noi. Te pup.

  3. Felicitari pt toate minunatiile de pe blog. Simple de preparat acest aperitiv, insa elegant. Te pup.

  4. Foarte bine arata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]