Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Vinete la cuptor

loading...

Buna ziua dragilor. Cum va descurcati cu caldura? Dar chef de gatit aveti? :))))

Eiii, daca sunteti in dilema si nu stiti ce sa gatiti, cat mai repede si cat mai bun, va propun eu o reteta simpla si rapida. De bun e bun, dar sa faceti si voi, sa nu ma credeti pe cuvant… :)))


vinete
rosii
cascaval
sare si piper
fulgi de ardei iute
oregano

Cantitatile sunt in functie de cate portii vreti sa faceti si nu sunt „batute-n cuie”, puteti sa improvizati dupa bunul vostru plac.

Vinetele se curata de coaja si se taie felii. Rosiile se feliaza de asemenea. Cascavalul se taie feliute sau cubulete.

In vasele mici de ceramica bine unse cu ulei alternam felii de vinete condimentate cu sare si fulgi de ardei iute, cascaval si felii de rosii condimentate cu sare si oregano.

Dam vasele la cuptor la foc mediu pentru vreo 20-25 de minute.

Se servesc alaturi de o salata de castraveti.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. eu sincer nu prea am chef de gatit…dar trebuie sa traim, nu?Pana una alta savurez de la tine o portie!

  2. Ce faine poze! Dintr-o data mi s-a facut chef de gatit :))) Imi place furculita ta ;;) si farfurioara ;;) (de vasele ramekin am mai zis deja) Pup

  3. Arata senzational!

  4. Arata minunat!
    E cald dar trebuie sa superim pe altarul creatiei 🙂

  5. E cam cald sa mai facem papica acum, dar trebuie..Super sunt vinetele pregatite de tine!

  6. Foarte buna idee. Nu am vase mici dar sigur merge si in unu mai mare.

  7. Hmmmm! Delicios!

  8. Nu pot deat sa spun ca arata superb, selectia pe care ati facut-o este mai mult decat superba, se potriveste perfect cu anotimpul pe care il simtim acuma.

  9. Multumesc! :*

    Si azi voi mai face o portie, asa ca va astept la masa. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]