Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Vinete marinate

Imi place zacusca de vinete, am tot facut vara asta de cateva ori portii mici. Si de fiecare data am reusit sa-i pacalesc si pe pitici ca e sos pentru paste. :)))) Si nu stiu cum s-a intamplat ca mi-a ramas in frigider o vanata, singura si stinghera. Si asa m-am gandit eu sa o fac marinata… cu gust intens de usturoi. Sa va spun cat a fost de buna? Cu niste paine prajita…crocanta… Sa incercati si voi, macar o data reteta de vinete marinate

Vinete la gratar marinate

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 30 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita miere
  • 5 catei de usturoi pisat
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
loading...

Mod de preparare Vinete marinate:

Se taie vanata in felii subtiri.  Se sareaza si se lasa sa se scurga de zeama timp de 30 minute. Se coc pe gratar.

Peste usturoiul pisat se adauga piperul si uleiul. Se omogenizeaza si se amesteca pana se obtine o emulsie in care vom adauga pe rand mierea si otetul balsamic. Se amesteca si in functie de preferinta se mai poate adauga putina sare.

Punem feliile de vanata in sos, se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider pentru cateva ore.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Super arata!! cat despre placere… stii ca o iubesc asa ca in afara de love, n-am altceva;) pupici

  2. Excelente,noi le servim ca si garnitura langa o fripturica!Pupici!

  3. Am tot vazut dar nu am incercat pana acuma, cred ca este tare bun , arata si super bine, prin urmare nu are cum sa nu fie buna! Pup!

  4. Oh ce bine arata! si gustul pe masura 🙂

  5. Buna dimineata fete dragi! Si multumesc de aprecieri! Va pup!

  6. nu le-am gatit niciodata asa , dar sigur le-as savura cu mare pofta , ador vinetele !!!

  7. Sunt bune. Cand eram mica, mama le conserva in acest mod pentru iarna.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]