Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Zacusca cu ciuperci

Pentru ca nu dispun de spatiu de depozitare, pregatirile pentru iarna se rezuma doar la ceea ce pot pune in congelator, nici ala foarte mare dealtfel.

Insa pofte am. :)) Mai ales de-o zacusca de vinete. Asa s-a intamplat si zilele trecute, am vrut neaparat zacusca. N-am avut gogosari, dar i-am dat inainte. :)) Am zis ca merge si fara. Si am pus niste ciuperci, pentru a-i imbunatati gustul.

Eu am papat asa simpla, cu paine. Copiilor le-am zis ca e sos pentru paste. :)) Le-am fiert niste fusilli in apa cu sare, le-am scurs si le-am amestecat cu zacusca cu ciuperci. Foarte bine au papat. Hi hi…

Zacusca

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 4 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei capia
  • 2 rosii
  • 1 cana suc de rosii
  • cateva ciuperci
  • 100 ml ulei
  • sare si piper
  • chilli iute (se poate inlocui cu ardei iute proaspat)
loading...

Mod de preparare Zacusca cu ciuperci:

Vinetele, ardeii si rosiile se coc, apoi se curata de coaja si seminte. Ardeii si ciupercile se taie cubulete, vinetele se toaca si rosiile se paseaza.

Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la inabusit in cratita cu  ulei, amestecand mereu. Adaugam rosiile pasate si sucul de rosii si omogenizam. Adaugam apoi pe rand ardeii, vinetele si ciupercile amestecand continuu.  Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce scade toata zeama, iar compozitia se ingroasa, moment in care potrivim si gustul de sare si piper. Presaram si cativa fulgi de chilli iute.

Se lasa la racit si se serveste. Daca mai ramane ceva din aceasta zacusca, se pastreaza la rece.

zacusca cu vinete si ciuperci

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Daca e zacusca,mai ales si cu ciuperci e de mine!Ador zacusca si a ta arata tare imbietor!pupici!

  2. Ma dau la zacusca ta, mai ales ca e ciupercoasa… Si cu o felie de piine calda…, mama, mama, cum imi fac pofta degeaba, ca n-am zacusca, dar pentru o felie, iau de la a mea cuscra… Pupici !

  3. Arata tare bine! Fac si ceva asemantor, fara ciuperci si o servim calda. Dar vorba ta…copii o devoreaza…

  4. Zacusca cu ciuperci e preferata mea.
    O zi frumoasa!

  5. Nu cred ca am mancat vreodata zacusca cu ciuperci, dar a ta arata tare imbietor 🙂

  6. Frumoasa prezentare la zacusca ta,Miha!Pupici!

  7. Daca mai ramane ceva…bine zis…arata delicios! Savuroasa e…si trebuie sa probez!

  8. Ciuperci si vinete.O combinatie ce-mi place si mie.Te pup!

  9. Mmmm, ce bunatate. Si eu am, asa ca nu mor de pofta… dar altfel, m-ai gasi pe presul de la usa =))
    Pupici :*

  10. arata superb , iar daca este cu ciuperci 🙂 pentru mine zacusca asta e cea mai buna !!!! bravooo!!!!!!!!!

  11. like,like!!!felicitari!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]