Prajitura cu morcovi

de Miha
12180 vizualizări
Prajitura cu morcovi

Reteta Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene si neincrezatoare a intrebat… prajitura cu morcovi? :)))

A iesit grozav de buna, pufoasa si aromata. Blatul moale si usor umed acompaniat de crema usoara si fina cu mascarpone au facut deliciul unei zile alaturi de prieteni dragi.

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura… Prajituri prajitura cu morcovi European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 350 g morcovi rasi
  • 250 g faina
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf lingurita nucsoara macinata
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar (pudra)
  • Pentru decor:
  • ornamente colorate din zahar

Mod de preparare Prajitura cu morcovi:

Blat prajitura cu morcovi:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, unt topit si esenta de vanilie. Se mixeaza usor pana se omogenizeaza.

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara se amesteca intr-un bol si se adauga peste compozitia de oua. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La final, se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor cu spatula pentru a scoate cat mai putin aer din compozitie.

Aluatul se pune intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor, la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Blat prajitura cu morcovi

Crema cu mascarpone:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, mascarpone si esenta de vanilie, dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Crema se spriteaza peste blatul racit si se presara cu ornamente colorate.

Prajitura cu morcovi

Pofta buna! 😉

Prajitura cu morcovi si mascarpone

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns