Aluat dulce / Retete de prajituri

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata – reteta explicata pas cu pas. Bascute din aluat dospit umplute cu crema de ciocolata cu nuca

Ingrediente

  • Aluat pentru bascute cu nuca si ciocolata:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 300 g crema de ciocolata
  • 150-200 g nuca macinata
  • Sirop pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura zahar
  • cateva linguri apa
loading...

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata nu aveam in casa de niciun fel, aveam insa ciocolata 😉 Si uite-asa am ajuns la aceste bascute cu nuca si ciocolata.

Mod de preparare Bascute cu ciocolata:

Aluat pentru Bascute cu ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Crema de ciocolata o amestecam cu nuca macinata.

Aluatul se intinde sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Cu gura unui pahar se decupeaza cercuri. Se aseaza unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la crescut vreo 10-15 minute. Facem o adancitura in mijlocul fiecarui cerc. Eu am folosit un dop de la o sticla de apa 🙂 In fiecare adancitura se pune cate o lingurita din crema de ciocolata cu nuca.

Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pana avem niste bascute cu nuca si ciocolata rumene si bine crescute 🙂

Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge aproape de punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc. Cu acest sirop ungem bine bascutele.

Au fost foarte bune, atat calde cat si reci. Va provoc si pe voi sa incercati reteta de bascute cu nuca si ciocolata.

Bascute cu nuca si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Va invit sa vedeti si celelalte retete din categoria „aluat dulce” AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Delicios, mi-a iesit foarte bine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza. M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, […]

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor este reteta ideala atunci cand ai niste pofticiosi ce insista sa le tot faci gogosi o data la 2 zile 🙂 Nu sunt ele ca si cele prajite in ulei, dar cu siguranta sunt usurele si mai sanatoase. Mod de preparare Gogosi pufoase la cuptor: Intr-o […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]