Bascute cu nuca si ciocolata

de Miha
2352 vizualizări

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata – reteta explicata pas cu pas. Bascute din aluat dospit umplute cu crema de ciocolata cu nuca

Ingrediente

  • Aluat pentru bascute cu nuca si ciocolata:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 300 g crema de ciocolata
  • 150-200 g nuca macinata
  • Sirop pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura zahar
  • cateva linguri apa

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata nu aveam in casa de niciun fel, aveam insa ciocolata 😉 Si uite-asa am ajuns la aceste bascute cu nuca si ciocolata.

Mod de preparare Bascute cu ciocolata:

Aluat pentru Bascute cu ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Crema de ciocolata o amestecam cu nuca macinata.

Aluatul se intinde sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Cu gura unui pahar se decupeaza cercuri. Se aseaza unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la crescut vreo 10-15 minute. Facem o adancitura in mijlocul fiecarui cerc. Eu am folosit un dop de la o sticla de apa 🙂 In fiecare adancitura se pune cate o lingurita din crema de ciocolata cu nuca.

Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pana avem niste bascute cu nuca si ciocolata rumene si bine crescute 🙂

Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge aproape de punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc. Cu acest sirop ungem bine bascutele.

Au fost foarte bune, atat calde cat si reci. Va provoc si pe voi sa incercati reteta de bascute cu nuca si ciocolata.

Bascute cu nuca si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Crema pentru bascute cu nuca si ciocolataAluat pentru bascute cu nuca si ciocolataPreparare bascute cu nuca si ciocolataBascute cu nuca si ciocolata

Va invit sa vedeti si celelalte retete din categoria „aluat dulce” AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Service GSM 8 noiembrie 2017 - 18:08

Delicioase

Răspuns
Service GSM 12 decembrie 2017 - 14:13

Delicios, mi-a iesit foarte bine

Răspuns

Lasă un răspuns