Reteta Negresa cu nuca si caramel
Ingrediente
- * 200 g unt
- * 150 g ciocolata amaruie
- * 100 g zahar
- * 3 oua
- * 150 g faina
- * 1 praf de copt
- * esenta de vanilie
- * Topping:
- * 100 g zahar
- * 100 ml frisca lichida
- * 100 g nuca
Mod de preparare Brownie cu nuca si caramel:
Untul se freaca bine cu zaharul, pana devine spumos. Adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie si omogenizam. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le adaugam unul cate unul in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.
Topping:
Zaharul il caramelizam usor, apoi il „stingem” cu frisca lichida. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana se topeste tot caramelul, iar compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam nuca rupta bucatele si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste blat.
RETETA IN IMAGINI
12 comentarii
Doamne, ce pofta mi-ai facut. In loc sa lucrez, stau si bintui si ma chinui aici. :))
Buna prajitura ,foarte buna. Stiu ca eu am mancat ultima felie din ea.
Feliuta cu tot cu furculita, daca nu o mai gasesti, sa stii ca-i la mine. Hmmm, delicioasa prajiturica…
foarte bine arata prajitura…nuca-caramel…deliciosa combinatie.
Miha iti ofer un premiu, te astept sa-l ridici.
pfuai Miha super prajitura combinatia e mortala :))) felicitari,un we fain iti doresc.
O prajitura delicioasa, imi place tot ce are caramel. Imi place mult de tot blogul, arata tare frumos pe 3 coloane, felicitari!
mama mia,ce faina reteta!o primavara frumoasa sa ai!
Super arata…deja imi ploua in gura!:D
Felicitari
ce pofta mi_ai facut parca as lua o feliuta.Felicitari.
Testata si postata si la mine pe blog.Excelenta,multumesc pentru idee,te pup!
Cred ca pot sa inlocuiesc nucile cu alune de padure, nu?
Eu incerc oricum. 😀
Da Aralia, se poate. Si cred ca va si mai bun. 😉