Cartofi Hasselback (2)

de Miha
3102 vizualizări
Cartofi acordeon

Zilele trecute a refacut reteta de cartofi Hasselback pe care o facusem cu ceva vreme in urma. De aceasta data am folosit cartofi noi, iar pentru untul aromat am folosit alte condimente. Desigur ca se pot folosi orice condimente sau ierburi va plac.

Cartofi acordeon

Ingrediente

Mod de preparare Cartofi Hasselback:

De aceasta data, pentru untul aromat am folosit usturoi, cimbru, busuioc si chilli iute.

Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa. Apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos.  Pentru asta punem cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa ajunga pana la baza. 😉

In fiecare taietura se pune cate putin unt si se presara cu sare si piper. Asezam cartofii individual in folii de aluminiu si ii impachetam bine. Dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 1 ora. Se verifica daca sunt gata cu o furculita. Dupa ce s-au inmuiat se desface folia (atentie la aburi!) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor.

Cartofi la cuptor

  • Pentru cine chiar nu agreeaza folia de aluminiu, se pot face si in tava. 

Se servesc calzi ca garnitura la o friptura sau simpli, alaturi de o salata.

Cartofi acordeon la cuptor

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

Anonymous 30 iunie 2011 - 11:28

Arata foarte bine! Neaparat o sa incerc! In capul meu chestia asta merge de minune cu un ratatouille langa 🙂

Flory

Răspuns
Alice 30 iunie 2011 - 12:51

super, poate fac si eu curind….na! ca am venit si eu la tine 😛

Răspuns
Sophie 30 iunie 2011 - 14:43

arata excelent; mi s-a facut o pofta… (eu sunt fan cartofi:))

Răspuns
Licuta Marin 30 iunie 2011 - 18:35

Cred ca sunt foarte gustosi!…Arata f. bine! Pupici!

Răspuns
sarah 1 iulie 2011 - 5:26

super!eu n-am probleme cu folia de aluminiu.tin sa iti multumesc pentru ideea cu lingura.foarte util sfat.pupici

Răspuns
Anastasia 1 iulie 2011 - 16:24

yummmmmmyy, mi-ai facut o pofta mama draga… sunt cartofar la suflet :))

Răspuns
Anonymous 12 iulie 2011 - 9:33

Reteta originala mai are si pezmet deasupra cartofiilor care se adauga cam dupa 25 min, si apoi se mai lasa inca ca 20 min la cuptor. Si se fac fara folie 😉

Răspuns
andra 17 iulie 2011 - 2:02

excelenta idea, cartofii arata minunat, sigur o sa incerc si eu!

Răspuns
Anonymous 31 octombrie 2011 - 8:45

arata super! merg cu tocanita taraneasca de porc.azi fac ! :)) mmmmm

Răspuns
Miha 31 octombrie 2011 - 9:09

Sa papati sanatosi! :*

Multumesc!

Răspuns
irina 16 februarie 2013 - 14:48

in tava se pune ulei sau ceva?

Răspuns
Miha 16 februarie 2013 - 14:58

Nu se pune ulei in tava. Cartofii se impacheteaza individual in folie de aluminiu si se pun intr-o tava doar ca sa-i poti pune si scoate mai usor din cuptor. Daca doresti ii poti pune direct pe gratarul cuptorului, fara tava. 🙂

Răspuns
Gabriela40 9 septembrie 2015 - 13:55

Dupa ce s-au inmuiat se desface folia se rade putin cascaval (sau cateva feliute de sunca si cascaval ras) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor. 🙂
Nu cred ca ar fi rau la gust 🙂

Răspuns
Miha 10 septembrie 2015 - 14:22

Buna idee! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns