Chec cu banane si cacao la tava

de Miha
3573 vizualizări
Chec la tava

Poate ca n-o sa va suparati pe mine ca v-am adus inca o reteta de chec, dar cam asta a fost tot ce-am avut timp sa fac in ultimele zile. De-acu, daca tot am intrat in vacanta, poate voi avea timp de retete de prajituri mai sofisticate, desi… nu promit! 😛 :))))

Chec la tava

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 banane potrivite ca marime
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 25 g cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom

Mod de preparare Chec cu banane si cacao la tava:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste.

Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un praf de sare si ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.

  • Compozitia va capata un aspect ca de maioneza taiata, dar nu e nici o problema, toata treaba va reveni la normal dupa ce vom adauga faina ?

Faina o amestecam cu praful de copt si incorporam in compozitie si mixam pana la omogenizare.

Impartim compozitia in doua parti. In una din ele punem cacaoa si aromam dupa gust cu esenta de rom. In cealalta parte vom pune  dupa gust esenta de vanilie.

Punem cele doua compozitii intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Incepand din centrul tavii alternam cate o lingura de compozitie alba si una cu cacao.  La sfarsit „scuturam” putin tava sa se aseze uniform si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor, pana checul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit pe un gratar, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec cu banane

Chec cu cacao

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Paperplanes 2 iulie 2015 - 17:12

Foarte delicios, arata extraordinar de bine.

Răspuns
Mina 29 iulie 2016 - 20:57

Buna ^^ am incercat astazi reteta; este foarte delicioasa insa mi se pare ca este foarte uleioasa…bine, poate sunt subiectiva ^^

Răspuns
Miha 29 iulie 2016 - 21:54

Checul are o textura usor umeda, dar n-ar trebui sa fie uleioasa.
Dupa ce se va raci foarte bine, poate ca va fi asa cum trebuie sa fie 😉

Răspuns
Lidia 20 aprilie 2017 - 18:42

Buna,
Este Un chec delicios, simplu de facut!!
Noi preferam varianta fata esenta de rom, iar In plus adaug bucati de ciocolata!!
Felicitari si multumesc mult pentru reteta!!

Răspuns
Miha 20 aprilie 2017 - 20:14

Si eu multumesc! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns