Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu banane si cacao

Chec cu banane si cacao

Dragilor, asa ca la inceput de saptamana ce-as putea eu sa va recomand decat ceva dulce? 🙂 Un chec simplu, asa cum imi place mie 😀 cu banane si ciocolata, asa cum place copiilor 😀

Un chec ce se face foarte repede si usor, la care puteti folosi si banane foarte bine coapte, stiti voi… alea atat de coapte ca nu le mai vrea nimeni :))

Chec cu banane si cacaco

Chec cu banane si cacao

Chec cu banane si sos de ciocolata

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 banane potrivite ca marime
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de scortisoara
  • 25 g cacao neagra
  • esenta de rom
  • Pentru sosul de ciocolata (optional):
  • 100 g ciocolata amaruie
  • lapte cat sa ajungeti la consistenta dorita
loading...

Mod de preparare Chec cu banane si ciocolata:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste.

Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un praf de sare si ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.

  • Compozitia va capata un aspect ca de maioneza taiata, dar nu e nici o problema, toata treaba va reveni la normal dupa ce vom adauga faina 😉

Faina o amestecam cu praful de copt si incorporam in compozitie si mixam pana la omogenizare.

Impartim compozitia in doua parti. In una din ele punem cacaoa si aromam dupa gust cu esenta de rom. In cealalta parte vom pune putina scortisoara (un varf de cutit am pus eu) si aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam compozitia cu vanilie si deasupra cea cu cacao. Amestecam usor cu o lingurita pentru a obtine efectul marmorat.

Compozitie pentru chec cu banane

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute, pana checul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit pe un gratar, apoi se portioneaza dupa dorinta si se serveste cu sos de ciocolata.

Pentru sosul de ciocolata topeste ciocolata pe baie de abur, apoi adauga lapte putin cate putin pana sosul ajunge la consistenta care iti place.

Pofta buna! 😉

Chec cu banane

Chec cu banane si ciocolata

 

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. camy says:

    …uf, la tine si un simplu chec arata de milioane!!

    Super este!

  2. Flory says:

    Am incercat foarte multe retete si pot spune ca sunt toate reusite. Astazi am facut checul cu banane,super bun si parfumat!!!!! Felicitari.

Lasă un răspuns la Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]