Chec de post

de Miha
141900 vizualizări
Chec de post in doua culori

Pentru astazi m-am gandit sa fac acest chec de post, fara lapte, unt sau oua, un chec foarte bun si aromat. Prajiturile de post, trebuie sa recunosc, nu sunt punctul meu forte, dar promit sa evoluez 😀

Pentru aceasta reteta am folosit dulceata de zmeura, dar se poate folosi orice alt fel de dulceata sau gem, depinde numai de preferinta voastra.

Chec de post in doua culori

Chec de post

Pentru astazi m-am gandit sa fac acest chec de post, fara lapte, unt sau oua, un chec foarte bun si aromat. Prajiturile… Prajituri de post chec de post European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.9/5
( 37 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de zmeura
  • 3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare Chec de post:

Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena, ca o smantana mai groasa

  • se poate folosi si apa minerala sau orice alt lichid care se incadreaza in categoria „de post”
  • eu am folosit zahar vanilat facut in casa, dupa cum v-am prezentat AICI
  • in loc de ulei de floarea soarelui puteti folosi si ulei de cocos

Impartim compozitia in 2. In una dintre ele punem cacaoa si dulceata de zmeura si omogenizam. In cealalta parte incorporam nuca de cocos.

  • in loc de cacao se poate pune pudra de roscove

Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.

cum se face chec de post

Dam la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Chec de post

poate vă plac și rețetele

91 comentarii

Cristina 14 martie 2012 - 11:07

Bun tare pentru post… cred ca o reteta de genul asta are si vecina mamei mele. Adica probata, si checul este delicios.

Răspuns
Alina C. 14 martie 2012 - 11:15

Ce forma misto ai!
E o reteta dulce perfecta pentru post!

Răspuns
Miha 14 martie 2012 - 11:40

Multumesc Cristina. :*
Chiar a fost bun, avand in vedere ca nu contine oua, lapte…

Răspuns
Miha 14 martie 2012 - 11:41

Multumesc Alina! :*

Răspuns
Tudor Elena Cristina 14 martie 2012 - 11:45

Arata foarte binee!!!Cred ca o sa l incerc si eu.Multam de reteta si o zi frumoasa!

Răspuns
Miha 14 martie 2012 - 11:50

Zi frumoasa si tie Elena Cristina. :*
Ma bucur tare mult ca ti-a placut checul.

Răspuns
Timea 14 martie 2012 - 12:13

Super gustos! iau si eu o felie!

Răspuns
Adela Zilahi 14 martie 2012 - 12:16

Arata tare bine!! Acu fac si eu o prajitura cu lamaie si fructe de padure tot de post, pana e gata servesc de la tine o felie de chec, deja salivez!!!

Răspuns
Alex 14 martie 2012 - 14:23

Întotdeauna am crezut ca deserturile de post nu au nici un gust..
Ei bine, dupa ce am vazut reteta ta nu mai cred asta..Foarte fain !!!

Răspuns
Cristina 11 aprilie 2022 - 19:48

Praful de copt de câte grame? Eu am de 12g, e bine????

Răspuns
Miha 11 aprilie 2022 - 22:26

E bine

Răspuns
Beth 14 martie 2012 - 16:14

Ce cake marbré est sublime!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 14 martie 2012 - 17:29

Gustos!!

Răspuns
dannutsa 14 martie 2012 - 20:06

C idee buna..pentru zilele de post..o sa il incerc si eu su siguranta zilele acestea..
atat de pufos..si totusi de post
Felicitari:*

Răspuns
langmina 14 martie 2012 - 21:46

Super bine arata!Cred ca e si tare bun,imi place!

Răspuns
Vica in cucina 15 martie 2012 - 0:01

Buna Miha! Sa fiu sincera nu fac post cam demultisor 🙁 Da checul tau pare gustos si simplu de facut, bun pentru o ” dieta ” 🙂 Te urmeresc mereu cu placere;) Mai treci cind vreai pe la mine :*

Răspuns
Antonina 15 martie 2012 - 4:57

Mai da ce misto arata!! Bun rau! pup

Răspuns
deliziosericette 15 martie 2012 - 6:09

trebuie sa fie foarte bun ,arata superb, am descoperit din intamplare blogul tau , felicitari foarte frumos, poate ne putem schimba retete?..

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:22

Multumesc Timea! Te rog, serveste 🙂

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:23

Adela, multumesc! Sper ca ai servit, ca azi vin eu la tine sa ma servesc. :))))

Răspuns
Mirela 19 martie 2023 - 14:27

Apa poate fi înlocuită cu minerala?

Răspuns
Miha 22 martie 2023 - 20:49

Se poate, desigur

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:24

Multumesc Alex. :*

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:25

Merci beaucoup Beth! :*

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:25

Asa este Rocsy! 😉 Multumesc!

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:27

Dannutsa, multumesc!
Sper sa-ti placa si tie la fel de mult. :*

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:29

Multumesc Miuta, ma bucur ca-ti place. :*

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:31

Multumesc Vica, te pup.

Sa stii ca te vizitez, asa cum vizitez majoritatea blogurilor culinare preferate, dar nu am timp intotdeauna sa las cate ceva scris. Admir si plec mai departe. Mea culpa pentru asta. 🙂

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:32

Pup Anto, multumesc!

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 7:33

Deliziosericette, multumesc. Si ma bucur ca-ti place blogul meu.

Ce inseamna sa „facem schimb de retete”? 🙂

Răspuns
deliziosericette 15 martie 2012 - 10:20

mie imi plac toate retetele tale asa ca imi ramane sa aleg una, am si eu un blog, poate iti place vreo reteta

Răspuns
Mari 15 martie 2012 - 11:04

Delicioasa!
Am notat-o!
Pupici!

Răspuns
Proca Constanta 15 martie 2012 - 12:13

Arata super si cred ca este grozav,asa ca il voi ” testa „sigur! Felicitari !

Răspuns
Retetele lui Ari 15 martie 2012 - 12:14

f fain ti-a iesit, arata ca un chec cu oua la textura. Nici nu stiam ca se poate face fara oua!

Răspuns
Mirela Goleanu 15 martie 2012 - 12:21

Cat de bine arata ! 🙂

Răspuns
Lulu 15 martie 2012 - 18:47

Cum stii tu sa le aranjezi pe toate atat de frumos,ca mananci tot din farfurie;bravo si te pup!!

Răspuns
Haplea 15 martie 2012 - 19:14

Foarte bine arata checul!Noi suntem mari devoratori de checuri!

Răspuns
Licuta Marin 15 martie 2012 - 19:15

Minunat arata si tare buun!Pup!

Răspuns
Claudia Mic 16 martie 2012 - 5:08

Mi ha l-am pus pe lista!Thanks!

Răspuns
Poliana 16 martie 2012 - 11:25

Foarte frumos arata checul tau, il fac si eu in acest post! Pupici

Răspuns
felis 18 martie 2012 - 8:46

Cat de bine poate sa arate!….

Răspuns
dana 26 martie 2012 - 7:07

e super bun si usor de facut

Răspuns
Miha 26 martie 2012 - 7:18

Multumesc! :* :* :*

Răspuns
CA LA SOŢIA ACASĂ 28 martie 2012 - 8:53

foarte bun…o sa-l incerc cat de curand.

Răspuns
cris 28 martie 2012 - 10:34

E grozav checul asta, Miha! L-am facut azi si e delicios… Multumesc pt reteta. >:D<

Răspuns
Miha 28 martie 2012 - 11:00

Multumesc!
Ma bucur tare mult ca va place! 🙂

Răspuns
Anonymous 31 martie 2012 - 13:48

Mersi!

Răspuns
Miha 31 martie 2012 - 13:56

Cu placere! 🙂

Răspuns
Monica 1 aprilie 2012 - 20:33

l-am incercat si a iesit fff bun. multumim de reteta 🙂

Răspuns
Miha 2 aprilie 2012 - 5:47

Sa papati cu placere Monica! Ma bucur ca va place! 🙂

Răspuns
Anonymous 26 aprilie 2012 - 12:59

L-am incercat si eu in post si a fost tare bun. Plus ca mi-am impresionat si soacra.. 🙂

Răspuns
Miha 26 aprilie 2012 - 13:07

Eheee…asta nu poate fi decat de bine! :)))

Ma bucur mult ca v-a placut!

Răspuns
Anonymous 6 iunie 2012 - 8:00

Foarte bun mi-a iesit, toti cei care gustat s-au declarat multumiti. Tine-o tot asa!

Răspuns
Miha 6 iunie 2012 - 8:19

Multumesc! Ma bucur tare mult ca v-a placut!

Răspuns
Georgiana 2 august 2012 - 9:30

Am si eu acum la cuptor unul pregătit în același stil! Nu am avut dulceață dar am pus câteva stafide în partea albă și pe lângă cacao am pus și un praf de scorțișoară. Abia aștept să văd ce iese! Mulțumim!

Răspuns
Miha 2 august 2012 - 10:00

Foarte buna si varianta ta, Georgiana! Din pacate, alor mei nu le plac stafidele, dar cu scortisoara as incerca si eu. 😉

Răspuns
Georgiana 10 august 2012 - 12:32

Acum am intrat să mă uit din nou peste rețetă că vreau să fac iar. A ieșit foarte bun! 🙂 Aroma de scorțișoară se simțea foarte plăcut! Voi micșora în schimb cantitatea de zahăr :-). Mulțumesc încă o dată!

Răspuns
Anonymous 22 septembrie 2012 - 14:07

e buna reteta dar ai uitat sa zici de praful de copt…oricum am facuto si eu si a iesit foarte bun…ms

Răspuns
Sofia 3 decembrie 2012 - 18:09

Foarte buna reteta de post si daca inlocuiesti apa cu suc de portocale stoarse cum am facut eu …;)

Răspuns
Miha 3 decembrie 2012 - 19:49

Foarte faina ideea ta Sofia! 😉

Răspuns
Kişş Mihăiţă 10 decembrie 2012 - 2:04

Şi eu am făcut acest chec. Mi-a plăcut!

Răspuns
Simmona 8 aprilie 2013 - 12:31

Compozitia asta este doar pentru un chec, sau doua? 😀

Răspuns
Miha 8 aprilie 2013 - 12:34

Pentru o tava mare de chec. 😉

Răspuns
Simmona 8 aprilie 2013 - 15:38

Multumesc! App, iubesc retetele tale! Gatesti super!

Răspuns
Ovidia Ionescu 22 aprilie 2013 - 10:06

Foarte bun. Am facut 2 zile la rand la cererea celor dragi. E prima data cand baietelul meu cere sa-i mai fac chec, nefiind fan. Eu am folosit gem de caise. Delicios.

Răspuns
Miha 23 aprilie 2013 - 6:17

Ma bucur tare mult ca va place! >:D<

Răspuns
ssasds 27 noiembrie 2013 - 15:24

Fain

Răspuns
Miha 27 noiembrie 2013 - 19:54

multumesc 🙂

Răspuns
anna 27 noiembrie 2013 - 19:48

Help, miha! An checul la cuptor de aproape o ora e un pic ars pe margini dar nu se coace delic in mijloc. Ce sa fac????

Răspuns
Miha 27 noiembrie 2013 - 19:53

S-ar putea ca al tau cuptor sa coaca mai tare „la talpa”. Baga o tava cu apa in cuptor, sub cea de chec 😉

Răspuns
anna 27 noiembrie 2013 - 21:15

Miha, revin si arat: am mai lasat checul vreo 5 minute in cuptor si a fost ok pana la urma, intr-adevar nu prea sunt multumita de cuptor. Dar checul e foarte foarte bun, a avuo consistenta mai umeda dar cred ca asta se datoreaza poate si faptului ca noi am sarit peste etapa se lasa sa se raceasca in tava si l-am taiat cand era cald bine. Asta e…nu am mai rezistat mirosului dar si curiozitatii de a vedea ce iese pt ca marturisesc ca l-am incercat mai mult din curiozitate. 🙂 Oricum este foarte bun pentru post si nu numai. Multumesc.

Răspuns
Sima 6 martie 2014 - 1:35

spune-mi te rog pot baga 2 tavi de chec in acelasi timp in cuptor?mersii

Răspuns
Miha 6 martie 2014 - 19:35

da, se pot pune si 2 tavi

Răspuns
elena 7 martie 2014 - 13:43

bunaaaa

Răspuns
elena 7 martie 2014 - 13:42

imi place multtt checul

Răspuns
adriana 12 noiembrie 2014 - 15:38

eu acuma l-am pregatit sa se incalzeasca cuptorul si va spun pe urma

Răspuns
sorina 28 decembrie 2014 - 12:56

foarte bun si usor de preparat nai qm sa dai gres cu aceasta reteta felicitari

Răspuns
Miha 28 decembrie 2014 - 13:07

multumesc 🙂

Răspuns
irina 19 martie 2015 - 12:45

acum l-am scos din cuptor
f bun la gust dar moal la intrior, parca nu arata ca in poza,o sa mai astept sa s raceasca pntru a-l taia
asa ra si al tau cand ra fierbinte?

Răspuns
Miha 19 martie 2015 - 14:39

Consistenta checului este una moale si usor umeda, dar nu foarte moale. Poate mai trebuia sa-l lasi un pic la copt?

Răspuns
Liysi 5 aprilie 2015 - 21:36

Buna seara!Multumesc mult de aceasta receta,e foarte foarte deliceoasa…mneam…mneam!

Răspuns
maria rezu 6 decembrie 2015 - 10:55

Delicios ! Am tapetat tava cu hatie de copt si am redus cantitatea de zahar ,am adaugat coaja de portocala . Cred ca mai bine facem acest chec si de sarbatori , fara oua . Am pus dulceata de capsuni . Multumesc pentru ideie !!! 😀

Răspuns
Nina Maria 20 noiembrie 2016 - 21:09

E bun, tare bun, se pot face si prajiturele, in tava aragazului. Se aseaza mai intai coca alba, apoi amestecul de culori;cacao si dulceata. Deasupra, se farama nuci, dar mai intai uscate si sfaramate, nu tocate. Prajitura se taie cubulete, sau romburi, dupa preferinta, dupa ce se raceste. Pofta buna! incercati si cu siguranta veti reusi.

Răspuns
Miha 21 noiembrie 2016 - 9:44

multumim 🙂

Răspuns
Taniusa 2 decembrie 2017 - 16:43

M-am apucat si eu sa fac acest chec. Am mai adaugat stafide in loc de dulceata de zmeură si seminte de floarea soarelui si masa de cacao zdrobita. Deja se simte aroma minunata! Singura grija e sa nu se lipească de tava. Revin cu poza😄😉🐸

Răspuns
Taniusa 2 decembrie 2017 - 17:57

Gata foarte bun a ieșit si nu mi a-a lipit deloc cu ulei si făină după cum recomandări aici! Multumesc frumos!

Răspuns
Miha 3 decembrie 2017 - 10:01

Ma bucur ca ti-a placut!

Răspuns
Casiana 3 martie 2018 - 15:17

Foarte gustos! Și eu l-am pregătit, este ideal pentru post! Așteptăm și alte rețete.

Răspuns
Miha 3 martie 2018 - 18:30

Ma bucur ca ti-a placut!
Multumesc!

Răspuns
Lusy 20 decembrie 2022 - 20:56

De ce nu mi-a ieșit și am respectat în totalitate doar că am adăugat eu nuca și o banana a ieșit o chestie lipicioasa, mia crescut f mult a curs mereu că un vulcan, și-a făcut crusta și interiorul lipicios și foarte uleios. Am pus foaie de copt deasupra și abia atunci și-a făcut o mică crusticica a ieșit exact ca o halva dar consistenta mai cremoasa! Ce am greșit oare? Am deschis în timpul coacerii de multe ori ușa sa fie și asta o problema?

Răspuns
Miha 21 decembrie 2022 - 17:50

Adaugand nuca si banana, ai schimbat reteta. Desigur, schimbarea nu e rea, doar ca ar mai fi trebuit sa adaugi niste faina si sa pui intr-o tava mai mare.
Poate fi si deschisul usii o problema, pentru ca trebuie pastrata cat de cat o temperatura constanta. Daca totusi o faci, trebuie marit timpul de coacere…

Răspuns

Lasă un răspuns