Chec pufos cu nuca si cacao

de Miha
8255 vizualizări
Chec pufos cu nuca si cacao

Reteta Chec pufos cu nuca si cacao

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja confiata de portocala
  • esenta de rom
  • ~100 g  miez de nuca

Pai… cand nu avem timp de retete de prajituri elaborate recurgem si la cate o reteta de chec pufos si simplu si economic, asa cum e cea ce v-am adus-o eu azi 😉 S-apoi, nu stiu cum sa va spun, dar pe cat o fi checul asta de simplu, pe atata e de gustos. La mine dovada cea mai graitoare e ca in cateva ceasuri checul pufos era doar o amintire. Incercati si voi?

Mod de preparare Chec pufos cu nuca si cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei. Emulsia obtinuta o turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 2 parti egale. In una din parti cernem cacaoa si aromam cu esenta de rom, in cealalta incorporam coaja confiata de portocala.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam cele 2 compozitii una peste alta, in ce ordine vreti. Nuca se rupe cu mana si se presara pe toata suprafata compozitiei din tava.

Chec pufos cu nuca si cacao

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza dupa dorinta.

Chec pufos cu nuca si cacao

Sursa de inspiratie

Mai multe retete de chec gasiti AICI

poate vă plac și rețetele

30 comentarii

laura 29 mai 2014 - 18:44

buonissimo!!!!!

Răspuns
Andreea 14 martie 2015 - 17:38

Nu e buna reteta. Nu iese nicidecum ca si in poze, nu creste, nu are gust, nu are destula faina, e foarte amar cu atat de putin zahar.

Răspuns
Miha 14 martie 2015 - 17:58

Andreea, esti sigura ca e gresita reteta?
Daca tie nu ti-a crescut in inseamna ca nu e buna, e foarte posibil sa fi gresit tu pe undeva. Inclin sa cred ca la cum si cat ai batut albusurile. Daca albusurile sunt batute bine si corect checul asta creste si fara praf de copt 😉
Zici ca e foarte amar? De la ce sa fie amar?
Te asigur ca reteta este cat se poate de corecta si ingredientele suficiente. Pentru un chec/pandispan din 4 oua sunt suficiente 4 linguri de zahar, ceea ce inseamna cca 100 grame. Mie imi pare ca sunt de ajuns, daca tu vrei sa pui 200 poti pune si atat, dar nu bag mana in foc ca n-o sa iasa… clei 🙂

Răspuns
Cata 28 iunie 2015 - 17:05

Buna, Miha! Reteta este foarte facil de executat, insa iti fagaduiesc ca si mie imi iese amar, desi am incercat de 2 ori pana in prezent. Ai vreo sugestie utila? Sa ai o zi faina! 🙂

Răspuns
Miha 28 iunie 2015 - 18:53

Asa cum am intrebat-o si pe Andreea… de la ce sa fie amar?
Dupa parerea mea, cantitatea de zahar este suficienta, dar daca tu crezi ca mai este necesar pune mai mult. Atat cat crezi tu ca este suficient pentru nevoia ta de dulce 🙂
O zi faina si tie!

Răspuns
Cata 1 iulie 2015 - 0:27

Ciao, Miha! Speculez ca praful de copt ar fi culpritul. Am adaugat mai mult decat necesar din teama de a nu se coace cum trebuie. Ori asta, ori tipul de cacao utilizat.
Mno, acum am checul la cuptor, cu 1 lingurita de praf de copt, vom vedea ce-o iesi. Pentru mine, cantitatea de zahar din reteta ta este optima, nu-mi trebuie mai mult. Merci pentru raspuns. Noapte serena! 🙂

Cata 1 iulie 2015 - 0:31

Oricum, nu as afirma niciodata ca reteta este gresita, in fapt, este una din cele mai bune de pe internet. Treaba buna, felicitari oneste! Si la mai multe retete, poate mai numeroase in „ceva sarat” in loc de „ceva dulce”,caci remarc ca te-ai extins frumusel 😀

Manuela 3 aprilie 2015 - 21:37

E buna reteta pentru ca eu tocmai am scos-o din cuptor si sunt foarte multumita: a crescut, este pufos si bun la gust. Multumesc 🙂 (si nu sunt o experta in checuri)

Răspuns
Miha 4 aprilie 2015 - 9:36

multumesc Manuela. Ma bucur ca e ok 🙂

Răspuns
Tatiana 29 martie 2015 - 13:06

Usoara reteta.O fac chair acum pt.baietii mei .Pup

Răspuns
Miha 4 aprilie 2015 - 9:37

Multumesc Tatiana >:D<

Răspuns
Cris 1 aprilie 2015 - 13:04

Woaaa, cum arata pozele astea, yammmiiii!

Răspuns
Miha 4 aprilie 2015 - 9:38

😉 multumesc!

Răspuns
Gina 6 aprilie 2015 - 22:13

AM SA FAC SI EU CHECUL ASTA…SUNT SIGURA CA IESE.EU AM FACUT MEREU CHEC FARA RETETA..DOAR DIN OCHI..SI A IESIT SUPER..ASA CA ASTA E O RETETA..NU CRED CA NO SA IASA..EU AM FACUT BLAT DE TORT DE LA TINE A IESIT..SUPER..MERSI MIHA PENTRU RETETE..ESTI TARE

Răspuns
Mariana 10 iunie 2015 - 20:27

acum l-am scos din cuptor, am facut intro tava mai mare si am marit compozitia la trei portii. A iesit super !!!!!!!!!!!!!!

Răspuns
Miha 11 iunie 2015 - 8:36

Multumesc!
Ma bucur ca ti-a placut! 😉

Răspuns
silvia 18 iunie 2015 - 17:08

se poate de adaugat si putina smintina?
smintina?

Răspuns
Miha 19 iunie 2015 - 15:37

Totul este permis in bucatarie… :))) Doar ca va trebui sa mai ajustezi si cantitatea de faina, iar checul nu va mai avea aceeasi consistenta

Răspuns
adelina 25 iulie 2015 - 20:51

Foarte bun mi-a iesit. Am respectat totul, mai putin cantitatea de cacao. Eu am pus doar o lingura, pentru ca mi se parea prea multa cacao la asa putina compozitie. Cantitatea de zahar ii arhisuficienta pentru mine, pentru ca nu-mi plac prajiturile dulci.

Multumesc pentru reteta.

Răspuns
Miha 30 septembrie 2015 - 20:23

A mea a iesit gustoasa…dar s-a lasat dupa ce am scos-o din cuptor 🙁
Arata foarte bine in timp ce era la Copt, apoi s-a ….pleostit.

Răspuns
Miha 30 septembrie 2015 - 20:25

probabil ca mai trebuia sa-l lasi putin la cuptor

Răspuns
Elena 14 octombrie 2015 - 13:51

Minunat!mi-a iesit un pic cam aerat, dar foarte bun. Eu am adaugat faina la galbenusuri, dupa ce le am mixat cu uleiul si esenta de vanilie. O zi frumoasa!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2015 - 9:28

multumesc Elena!

Răspuns
deea 21 octombrie 2015 - 13:03

sa fie oare amar de la coaja de portocala? 🙂

mie mi.a iesit super, multumesc Miha! 😀

Răspuns
Miha 22 octombrie 2015 - 10:25

si eu multumesc!

Răspuns
Marilena Ilie 31 decembrie 2015 - 9:33

Bună Miha. Am făcut și am respectat rețeta întocmai. A ieșit perfect. (apropo, dacă toate ingredientele sunt la temperatura camerei, atunci nu vor mai fi probleme ).
Mulțumesc și un An Nou cu cele mai bune realizări !

Răspuns
Miha 25 aprilie 2016 - 23:50

Cu intarziere, dar din suflet multumesc!

Răspuns
Izabella 25 aprilie 2016 - 22:23

Vreau sa incerc si eu reteta de Paste, arata super, dar nu ma pricep prea bine la copt. Mi se pare complicat cu masuratorile, cand zici o lingurita de praf de copt, ce fel de lingurita? ca difera atat de mult linguritele la forma/marime.
Apoi, lingurita cu varf sau plata?
Scuze, probabil am intrebari cam puerile haha

Răspuns
Miha 25 aprilie 2016 - 23:50

Cand zic „lingurita” ma refer la lingurita de marime standard, cea de 5 g.
Asadar, pui 5 g praf de copt (jumatate de pliculet)
Multumesc 🙂

Răspuns
Layra 19 noiembrie 2016 - 10:46

Doamnelor gospodine, ce înseamnă în bucătărie „o lingură de făină”? Una rasă sau cu vârf? Că toți cei care încearcă să ne ajute cu gramajul, vorbesc doar despre diferențele lingură/linguriță sau despre textura produsului alimentar: ulei, zahar, făină etc.
Eu sunt convinsă că atunci când ” se lasă ” sau nu crește o prăjitură,e si din cauza inexactității cantitative. De asta e bine ca totul să fie precizat în grame sau,în cazul ” măsurătorilor cu lingura ” ,să fie specificat : „cu vârf/rasă” . Voi ce credeți?

Răspuns

Lasă un răspuns