Reteta Chifle dulci cu portocale
Ingrediente
- 2 oua
- 10 g drojdie uscata
- 100 g zahar
- 200 ml lapte
- 60 g unt
- ~550 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura coaja de portocale confiata
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
- Pentru sirop
- sucul de la o portocala mare
- 1 lingura zahar
- 1 lingura miere
Mod de preparare Chifle dulci cu portocale:
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
- aluatul se poate framanta si manual, procedeul este acelasi
Rasturnam aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o rotunjim intre palme, dandu-i forma de bila. Asezam bilele intr-o tava bine unsa cu ulei. Lasam vreo 15-20 de minute la crescut, ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra.
Inainte cu vreo 10 minute de a fi gata se prepara siropul. Sucul se pune intr-un vas cu zaharul si mierea, apoi la foc mic, pana ajunge la punctul de fierbere. Se amesteca bine, sa se topeasca zaharul si se toarna asa fierbinte peste chifle. Se baga tava inapoi in cuptor pana sunt gata, bine rumenite.
Sa incercati si reteta de Cuiburi pufoase cu dulceata de afine
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
18 comentarii
magnifique juste de regarde sa donne envie de traverser l’écran!
Bisous
Foarte faine! Pufoase si sromate!
Inghit in sec!
Cat de rumenele!!!!!!!!!!
Ah, m-ai lovit in inima cu chiflele astea! Trebuie neaparat sa le fac si eu! Sunt grozave! Pup cu drag!
Ce as savura una!!!
Imi imaginez cit is de bune…!
Parcă îmi vine să pap poza.
Cat sunt de pufoase! Si vad ca in loc de tava ai folosit un vas de yena – good idea!
Imi place cit de luminoase sint pozele tale. Ceva perfect pentru micul dejun
Iar ma ispitesti.
Sunt foarte bune.Si eu am facut paine cu suc de portocale.Numai bine!
Arata tare bine. atat de pufoase si gustoase! pup
Tare bine arata!! Si suna ingredientele alea asa minunata rau 😉
am o reteta similara, dar cu nuci si miere in loc de portocale. E foarte buna!
arata tare bine
sint foarte bune.eu le-am facut
Ma bucur tare mult ca v-au placut! 🙂