Stiu… e tarziu sa vin cu reteta de compot de cirese si visine tocmai acum. Fetele gospodine fac acum compot de prune sau alte fructe de toamna, nu de visine. :))
Am uitat… am uitat de reteta asta. Mi-am adus aminte zilele trecute, cand am facut niste briose cu visine, absolut delicioase.
Mod de preparare Compot de cirese si visine:
Cantitatile sunt in functie de cate borcane (de 800 g) de compot vreti sa faceti. Fiecare borcan se umple pe 3/4 cu visine si cirese. Eu am facut de visine, de cirese si combinate. 🙂
Se adauga cate 3 linguri de zahar in fiecare borcan si se umplu cu apa. Se capseaza bine si se invelesc in foaie de ziar. Se aseaza apoi intr-o cratita incapatoare, pe fundul careia am pus un prosop impaturit. Adaugam apa in cratita, cam 3/4 din inaltimea borcanului si punem la foc mic. Fierbem pentru aproximativ 1 ora. Zeama de la compot se va colora frumos, iar zaharul de pe fundul borcanului se va topi.
Se scot borcanele din apa, se sterg si se acopera cu o patura, unde se lasa la racit.
Din cate am inteles, tehnica aceasta de preparare a compotului se poate aplica si in cazul altor fructe. Eu cred ca voi incerca cu struguri. 😉
6 comentarii
mmmm, mi s-a facut pofta!
Bun compot! Chiar ca mi-ai facut pofta si mie. Sa stii ca am facut exact dupa metoda aceasta compot de struguri si a iesit foarte bun.
bun tare! dar reteta de briose?!:( mi-ai facut o poftaaaaaaaaa!!!:) un salut, Mihaela!
Oana, mai am un borcan. Il impart cu tine. :))
Alexandrina…da da…de struguri as vrea si eu sa incerc…:)
Mihaela, in curand pun si reteta de briose. Pup! :*