Aluat dulce / Retete de prajituri

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao si ciocolata

Cornuri pufoase cu cacao – reteta pas cu pas. Aluat cu cacao pentru cornuri pufoase. Cornuri pufoase umplute cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat pentru cornuri pufoase:
  • 500-525 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri cacao
  • 240 ml lapte in care am dizolvat 2 lingurite de Nesquik
  • 80 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 75 g unt
  • 2 linguri ulei
  • coaja de portocale Finesse
  • crema de ciocolata Finetti pentru umplutura
  • 1 lingura miere pentru uns cornurile
loading...

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu altceva, gem sau nuci sau rahat, eu am folosit Finetti 😉

Mod de preparare Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata:

Pentru framantat aluatul pentru aceste cornuri pufoase eu folosesc de obicei masina de paine, dar la fel de bine se poate framanta si manual.

Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim usor, cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve.

In cuva masinii de paine (sau in castron) amestecam faina cu cacaoa si drojdia uscata. In timp ce am pornit programul de framantare turnam amestecul de lapte cu unt si dupa ce s-au inglobat toate ingredientele turnam si uleiul.

  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca este prea moale. Trebuie sa avem un aluat elastic si nelipicios.

Aluatul se lasa la dospit cca o ora, pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde sub forma rotunda, de cca 0.5 cm grosime. Se taie sub forma de raze, eu am taiat 8, dar se pot taia si mai multe, obtinand astfel mai multe cornuri mai mici.

Pe baza fiecarei raze se pune cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi se ruleaza catre varf. Cornurile se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crecut cca 20-30 de minute, apoi se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Mierea se dizolva cu 1-2 linguri apa calduta si se ung cornurile coapte. Se mai dau 5 minute la cuptor.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. arata absolut fantastic. delicios!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

As putea sa le spun croissants, asa cum le-a spus si Carmen, dar pentru ca le-am taiat mai mici si n-am obtinut forma aceea specifica croissant-ului o sa le spun simplu… cornuri pufoase. Acuma, lasand forma la o parte, gustul e fabulos si nu se compara cu nimic din ceea […]