Crema de zahar ars – fara coacere

de Miha
5407 vizualizări
Crema de zahar ars

Pentru ca e cald si stiu ca va feriti cat puteti sa aprindeti cuptorul, va propun astazi o crema de zahar ars ce nu necesita coacere, ci doar fierbere.

La fel ca si varianta clasica, crema de zahar ars fiarta este extrem de savuroasa servita rece, de la frigider.

Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar pentru caramel
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie

Mod de preparare Crema de zahar ars – fara coacere:

Se bat ouale cu zaharul si zaharul aromat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.

Se topeste zaharul. Se tine pe foc pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului. Caramelul obtinut se toarna in vase mici termorezistente. Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.

Vasele le asezam intr-o cratita si turnam apa rece pana la 3/4 din inaltimea lor. Acoperim cratita cu capac si punem la fiert, la foc mic.

  • Am uitat sa cronometrez, dar verificati din cand in cand si vedeti daca este inchegata crema. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se pun pentru cateva ore la frigider!

Pofta buna!

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

gaby_d 24 august 2012 - 14:51

ce misto!
n-am papat de mult!
fain arata ;;)

Răspuns
Ioana 24 august 2012 - 15:13

Ce idee faina!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 24 august 2012 - 17:12

E foarte buna rece acum!!!

Răspuns
Ana y Blanca 24 august 2012 - 17:31

It looks delicious!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

Răspuns
dimitriu mirela 24 august 2012 - 19:35

intr-adevar foarte bun!

Răspuns
dimitriu mirela 24 august 2012 - 19:36

intr-adevar foarte bun !mai vrem retete !

Răspuns
Mihaela Peptenatu 25 august 2012 - 9:15

demult nu am mai mancat…

Răspuns
Sidy 25 august 2012 - 11:45

DE-LI-CIOA-SA !!!
Trebuie testata, dar sunt sigura ca Miha face doar bunatati…
Te tzuc Miha !

Răspuns
Anonymous 25 august 2012 - 13:44

ce frumos e prezentata
jolygina

Răspuns
Haplea 26 august 2012 - 7:30

Absolut delicioasa aceasta crema de zahar ars!!!

Răspuns
mena 21 iunie 2014 - 15:00

ce idee buna!

Răspuns

Lasă un răspuns