Mai aveam in congelator niste zmeura care-mi facea cu ochiul ori de cate ori umblam pe acolo. :))
Si cum stiam ca mofturosii mei nu sunt amatori de fructe frumos mirositoare… am tot stat eu cu barba-n palma si m-am gandit ce-as vrea sa mananc. :)) Sa fie bun si savuros pana la ultima firimitura. Eiii… la cuvantul „firimitura” mi s-au aprins beculetele si papilele gustative au luat-o razna. Am stiu ca acest crumble cu zmeura va fi desertul meu perfect, acompaniat de niste frisca proaspata, nitel congelata.
Vreti si voi? Trebuie sa va faceti, ca nu mai am… :)))
Ingrediente
- 100 g faina
- 75 g zahar
- 75 g unt
- 25 g migdale macinate
- 200 g zmeura
- 1 lingura zahar
Mod de preparare Crumble cu zmeura:
Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare, zaharul si migdalele macinate. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varful degetelor amestecam pana obtinem un aluat ca niste firimituri.
Intr-un vas termorezistent punem zmeura. Presaram o lingura de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce), apoi acoperim cu firimiturile de aluat.
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Si daca mi se permite o asociere de cuvinte… perfect de delicios! :)))
15 comentarii
Nici eu nu refuz un asemenea desert, arata bestial! Pup!
chiar ca salivez si la propriu.arata demential si sunt convinsa ca a fost un desert cu multe minunat.pupicei
ah, ce bine arata! imi place zmeura, imi place decorul, imi place bolul, imi place fotografia 🙂 formidabil cu F de la fantastic 🙂
pupici si seara frumoasa
ce buna trebuie sa fi fost! arata minunat. si mie imi plac mult deserturile cu zmeura.
Foarte fain arata!
PS Imi plac linguritele… De mare efect…
Un desert care arata demential.
Si mie daca mi se permite:super mega delicios!Te pup!
Mananci din priviri. pup1
Mananci din priviri. pup1
absolut minunat!!
Savuros de delicios!
senzational de bun!
Buna dimineata dragelor!
Multumesc frumos si va poftesc la o portie de crumble. Nu mai am, dar trag o fuguta la Selgros sa cumpar niste zmeura, ca-i aproape…si pana veniti e gata. :))))
Va pup cu drag!
Stunning crumble!
Thanks you Marla! :*