Cuburi ciocolatoase

de Miha
1194 vizualizări
Prajitura Cuburi ciocolatoase

Cuburi ciocolatoase, un desert rapid, incropit repede repejor, eram in mare viteza 🙂 N-am poze pas cu pas… n-am mai apucat. Bine macar ca am mai prins ceva pentru poza finala… :)))

Prajitura Cuburi ciocolatoase
Cuburi ciocolatoase, un desert rapid, incropit repede repejor, eram in mare viteza 🙂 N-am poze pas cu pas… n-am mai apucat. Bine… Prajituri Cuburi ciocolatoase European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Mod de preparare Cuburi ciocolatoase:

Blatul este cel de la prajitura Amandina, este blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine…

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pana la omogenizare. Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Crema:

Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece. Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca. Omogenizam si lasam la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea acesteia.

Sirop:

Zaharul il caramelizam dupa care il „stingem” cu 100 ml apa rece. Lasam la racit, pana se dizolva complet.

Asamblare:

Blatul copt si racit il taiem in 2, il insiropam si repartizam crema. Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Acoperim cu o glazura de ciocolata:

Topim ciocolata cu untul si frisca, omogenizam si lasam la racit. Inainte de a turna pe prajitura adaugam si esenta de rom.

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Maria 1 iulie 2009 - 8:14

Ooo I adore chocolate pastries! Compliments!

Răspuns
Miches Alexandra Sorina 1 iulie 2009 - 9:16

mmmm ce apetisant .trebuie incercata.

Răspuns
adra_bell 1 iulie 2009 - 11:21

Deci asta e un dulce incropit repejor?:D

Răspuns
Miha 1 iulie 2009 - 11:59

Thank you Maria!

Răspuns
Miha 1 iulie 2009 - 12:00

Multumesc Sandytza! N-o sa-ti para rau daca o vei incerca! 😉 Pup!

Răspuns
Miha 1 iulie 2009 - 12:00

Adra,parol ca n-a durat mai mult de-o ora! :))

Răspuns
Jacktels Kochbuch 6 iulie 2009 - 6:29

Hallo Miha,

Präjiturä cu Ganache umplutä este tot timpul criminal gustoasä. Feinä ti-a iesit, Compliment.

Salutäri Jacob

Răspuns
Miha 6 iulie 2009 - 9:36

Multumesc Jacob!

Imbratisari si de la noi!

Răspuns
iulia 1 august 2009 - 17:12

am notat reteta si abea astept sa mi-o faca mama:D

Răspuns
Miha 1 august 2009 - 19:17

Iulia,ce bine cand exista mama aproape! Pup si sper sa-ti placa. 🙂

Răspuns
isabela 13 aprilie 2013 - 14:57

superba o incerc cit de curind pupici 🙂

Răspuns
Miha 14 aprilie 2013 - 7:28

multumesc >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns