Cand v-am aratat una din metodele prin care putem obtine dulce de leche acasa, v-am promis ca va coc ceva. :)) Nu era vorba decat despre aceste delicioase prajituri :))
Ingrediente
- Pentru briose:
- 4 oua
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 300 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- 5 caramele (60 g)
- Pentru crema:
- 200 g unt
- 400 g dulce de leche
Mod de preparare Dulce de leche Cupcakes:
Separat albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in reprize, in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. La sfarsit, punem si caramelele taiate bucatele.
- Caramelele se pot inlocui cu ciocolata sau se poate renunta la ele, dupa cum doriti.
Turnam aluatul in formele de briose
si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc si se desprind usor de marginea formei. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Untul il topim, dar nu de tot, cat sa mai ramana si bucati netopite. Mixam pana se incheaga din nou si devine pufos ca o crema, apoi adaugam treptat din dulce de leche, pana se termina.
Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta.
- Puteti sa puneti si mai putin din cantitatea de dulce de leche, dupa cum va este preferinta, daca va place crema mai untoasa sau mai dulce. Initial, am avut in plan sa folosesc doar 200, maxim 250 g… dar am preferat gustul mai dulce celui untos 🙂
- Desigur se pot modifica si cantitatile, crema fiind arhi-suficienta pentru cele 12 briose.
13 comentarii
moaaa, ce-as musca din poza:)))))
Ce bine arata!!!!!!!
Vreau si eu unaaa…
xoxoxo
ehe…astea musai tre sa le fac si eu, ca tare bune sant yumi,yumi
Que delicia
Foarte bun
FF bine arata si dulce de leche suna super . Felicitari!!!
mama mia!!! vin la o bucatica! o zi frumoasa sa aveti!
Foarte bine arata si sunt sigura ca sunt delicioase!aici in Spania se gaseste „dulce de leche” dar niciodata nu am cumparat/facut;acum cu reteta si fotografiile tale,m-ai convins!!!te pup!
Bravo Miha! Arata yumm, yumm!
imi lasa gura apa
Arata foarte,foarte,foarte bine!!!!!!!
Mmm, 🙂 abia astept sa le incerc si eu!