Dulceata/Gem / Dulciuri

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Sau ar trebui sa-i spun gem de zmeura, avand in vedere ca rezultatul final e aproape ca o pasta?

Dulceata de zmeura (sau gem ce-o fi…) e foarte buna si cat timp a fiert pe aragaz si o buna bucata de vreme dupa aceea a mirosit innebunitor in casa. Dar pe de alta parte e enervanta :)) pentru ca e „samburicioasa” :))

Pentru ca zmeura era dulce si foarte aromata am pastrat proportia de 2:1 Repet, e o chestie pur legata de preferinta mea de dulce, cine doreste poate pune mai mult.

Dulceata de zmeura

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 500 g zahar
loading...

Mod de preparare Dulceata de zmeura:

Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand curatam spuma de la suprafata si amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei.

Fierbem dulceata pana obtinem consistenta dorita. Pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.

Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa sa se raceasca, cu capacul in jos.

Dulceata de zmeura

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Asta e pentru Zmeurel? 😛 Arata minunata si cred ca delicioasa

  2. Miha, dar vadca te-ai apucat serios de dulceturi si gemuri.Abia astept sa imi spui ca nu consumi si nu ai cui sa le dai. Cine este Andreea care ii spune lui Zmeurel al nostru, Zmeurel?

  3. Minunata,pe mine nu ma deranjeaza sambureii,asta-i zmeura!Te invit cu drag sa participi la provocarea lunii Iulie,vad ca esti deja in ton cu zmeura!te pup!

  4. Zmeura, zmeurica, Zmeureeeel :))))

  5. cate borcanele ies dintr-un kg de zmeura?

  6. Viviana, am pus in 2 borcanele de 250 g si a mai ramas ceva (nu stiu exact cat) ce-am papat aseara si azi dimineata la micul dejun.

  7. Flory, multumesc de invitatie! Voi participa cu placere! :*

  8. Gabi.. :))) zmeurica fiind cine? :))))

  9. Da Mino…Zmeurel al nostru. :)))

  10. Andreea, Zmeurel a adus doar zmeura. De mancat mananca sotia lu’ Zmeurel. :))) Eventual si prietenele sotiei lu’ Zmeurel. :))))

  11. vai , vai , vai … ii si simt deja deosebita aroma !!!! bravo!!

  12. Adica ce vrei sa zici? Poate ai vrut sa zici prietenele lui Zmeurel. Ca ce e al tau e si al nostru.

  13. Miha draga,premii virtuale te asteapta sa le ridici e la mine de pe blog

  14. Ti-a iesit perfect!

  15. ador dulceata de zmeura.
    mama mea trece dulceata printr-o sita, dupa citeva clocote, ca sa se separe semintele. la fel face si cu dulceata de coacaze negre.

  16. Pingback: Chec de post

Lasă un răspuns la Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Mod de preparare Dulceata de ardei iute: Ardeii se taie pe lungime si se curata de nervuri si seminte. Pentru aceasta operatiune folositi manusi chirurgicale, altfel s-ar putea sa va cam usture mainile Se pun apoi in vasul robotului de bucatarie si se toaca marunt. Zaharul si otetul se pun […]

Gem de piersici

Gem de piersici

Mod de preparare Gem de piersici: Se aleg piersici moi, bine coapte. Se spala si se curata de coaja. Se taie bucati astfel incat sa se poata elimina samburele. Se pun intr-o cratita, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar. Se da la frigider pentru cateva […]

Gem de caise

Gem de caise

Mod de preparare Gem de caise: Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se […]

Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

Mod de preparare Dulceata de cirese amare: La fel ca si la dulceata de cirese nu am folosit mult zahar, una pentru ca am facut-o pentru consum imediat si a doua mi se pare ca iese extrem de dulce. Punem ciresele fara samburi intr-o cratita cu fundul gros, apoi le […]