Felii de cozonac cu scortisoara

de Miha
2878 vizualizări

Imi place scortisoara…Imi place cum toata casa este invadata cu mirosul ei atunci cand coc un cozonac…

Chiar daca in lista cu retete de cozonac de pe blog gasiti cateva variante preparate de-a lungul timpului, astazi mai adaug una, pentru ca e o reteta ce se prepara usor si rezultatul e spectaculos. 😉

cozonac cu scortisoara

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • In plus:
  • ~50 g unt moale
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare Felii de cozonac cu scortisoara:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau in castron, depinde de cum decideti sa framantati aluatul, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin.

In functie de tipul de faina folosit s-ar putea sa avem nevoie de un plus sau un minus la cantitatea de faina.

Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si-l intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Ungem foaia de aluat cu unt, apoi presaram cu zahar si scortisoara. Taiem aluatul in patrate egale cu latimea tavii in care vom coace cozonacul.

In tava de cozonac tapetata cu hartie de copt asezam patratele de aluat, unul dupa altul, in sir indian 😀

cozonac cu scortisoara

Lasam tava la loc cald pentru vreo 15 minute, apoi dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40-45 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca apoi rasturnam pe un platou. Cozonacul se va rupe cu mana, nu necesita feliere. 😉

cozonac cu scortisoara

poate vă plac și rețetele

24 comentarii

Beth 6 februarie 2013 - 15:18

Hummm… à la cannelle je imagine la bonne odeur dans ta cuisine, ils est superbe!

bisous

Răspuns
Miha 7 februarie 2013 - 12:36

Merci Beth! >:D<

Răspuns
Rocsy Ciobanu 6 februarie 2013 - 18:01

Imi place foarte mult..E o retete ce merita preparara..Bravo!

Răspuns
Miha 7 februarie 2013 - 12:36

Multumesc Rocsy! >:D< Da, e bun si aromat.

Răspuns
Emily 6 februarie 2013 - 18:10

Cu scortisoara imi place cel mai mult! Arata minunat!
te pup!

Răspuns
Miha 7 februarie 2013 - 14:11

Multumesc Emily! >:D<

Răspuns
Kyra 7 februarie 2013 - 7:00

Imi place in bucatarie cind pregatesc cozonacul. Ma invaluie placut mirosul ingredientelor, caldura moale pe care trebuie sa o mentii. Totul induce o atmosfera de sarbatoare. Daca pui la socoteala si aroma scortisoarei, imi dau seama cum a fost in bucataria ta si te invidiez. De rezultat, ce sa spun? Vorbele ar fi de prisos. Nu s-ar ridica la inaltimea cozonacului tau.
Minunat!

Răspuns
Miha 7 februarie 2013 - 14:11

Kyra, tu esti o draguta cu mine. Dar atmosfera ai descris-o intocmai. 😉

Multumesc! >:D<

Răspuns
Mihaela 7 februarie 2013 - 11:12

Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut.

Răspuns
Miha 7 februarie 2013 - 14:26

multumesc Mihaela! >:D<

Răspuns
Paula Gafitescu 7 februarie 2013 - 11:44

Miha, tu numai bunatati faci…si mereu salivez cand intru in ‘bucataria’ ta. Dar e corect asa? Te pup 🙂

Răspuns
Miha 7 februarie 2013 - 14:12

Multumesc Paula, ma bucur ca-ti place in bucataria mea. Ca si mie tare-mi place la tine. :))))

Răspuns
Ramo 7 februarie 2013 - 11:59

Condimentul meu preferat)))))))))))))

Răspuns
Miha 7 februarie 2013 - 14:13

Ramo, avem gusturi comune. 😉

Răspuns
Raluca 7 februarie 2013 - 19:09

DEMENTIAL!!!! Raluca

Răspuns
Miha 7 februarie 2013 - 19:21

multumesc Raluca! >:D<

Răspuns
Mariana Scarlat 8 februarie 2013 - 6:58

Arata foarte bine! De gustos ce sa mai vorbim!

Răspuns
Miha 8 februarie 2013 - 7:56

multumesc frumos Mariana! >:D<

Răspuns
Anca B. 1 aprilie 2013 - 14:24

Abia astept sa incerc si eu reteta ta, Miha! Imi place de nu mai pot cum arata! Te pup!

Răspuns
Miha 13 octombrie 2013 - 19:07

Multumesc Anca! >:D<

Răspuns
mikaela 12 aprilie 2013 - 11:34

Interesanta reteta,ca dealtfel multe alte retete pe care le-am gasit aici.Voi pregati si eu ,cu atat mai mult cu cat prefer aceasta umplutura simpla,dar atat de parfumata (scortisoara si zahar)celei de nuca.

Răspuns
Miha 13 octombrie 2013 - 19:08

ma bucur nespus ca-ti place, dar mai ales ca o vei incerca! 😉

Răspuns
oana ciurea 13 octombrie 2013 - 15:03

Miha, imi faci viata atat de dulceeeeee
Copii mei te pupa plini de scortisoara pe nasuc 🙂

Răspuns
Miha 13 octombrie 2013 - 19:08

Eheheeee… ce frumos… Va pup, ca-mi sunteti dragi de nu mai pot! :*

Răspuns

Lasă un răspuns