Gauffre cu branza de vaci

de Miha
4985 vizualizări
Gauffre cu branza de vaci

* 250 g branza de vaci
* 100 ml frisca lichida
* 150 g zahar
* 50 ml lapte
* 2 oua
* esenta de vanilie
* ~ 2 cani faina
* 1 lingurita praf de copt


Branza se mixeaza impreuna cu frisca si laptele, pana devine ca o crema fina. Se adauga zaharul si esenta de vanilie, apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine o compozitie moale, dar consistenta.

Se pune cu linguruta cate o gramajoara din compozitie in aparatul special si se coc pana se rumenesc.

Se servesc pudrate cu zahar si cu sos de ciocolata.

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

pansy 30 septembrie 2010 - 13:26

cred ca sunt tare bune gauffrele tale!

Răspuns
Daniela 9 iulie 2022 - 22:22

Buna seara, tocmai am facut aluatul si nu sunt sigura ca are consistenta potrivita, la copt ramane aluat pe ambele parti ale aparatului lipit, il desprind usor cu lingurita dar nici urma de waffle, practic 2 pojghite de aluat ca niste urme pe ambele parti ale aparatului, imi puteti spune 2 cani de faina cat inseamna in grame? Va multumesc mult !

Răspuns
Miha 10 iulie 2022 - 11:11

2 cani de faina = 300 g
Este posibil sa mai trebuiasca putina faina. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca si cea de chec

Răspuns

Lasă un răspuns