Hachis Parmentier

de Miha
1642 vizualizări

* 1 piept de pui
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1/2 ardei rosu
* sare si piper
* patrunjel verde

* Pentru piure:

* 5 cartofi medii
* 50 g unt
* 100 ml lapte
* 1 ou
* 50 g cascaval
* 50 g telemea
* nucsoara
* cascaval pt presarat deasupra

Pieptul de pui il tocam impreuna cu legumele si verdeata, apoi calim compozitia obtinuta in putin ulei de masline. Potrivim gustul de sare si piper.

Ungem un vas termorezistent cu unt su punem compozitia de carne ca prim strat.

Din cartofii fierti in apa cu sare, pregatim un piure, in care adaugam unt, lapte fierbinte, cascavalul si telemeaua rase, oul si nucsoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Turnam piureul obtinut peste stratul de carne,nivelam si acoperim cu un alt strat de cascaval.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se portioneaza si se serveste cald.

Preparat dupa reteta Silviei. 🙂

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

mirela 16 mai 2010 - 4:41

Foarte bine arata.O duminica placuta.

Răspuns
claudia 16 mai 2010 - 5:38

Arata tare bine!In ce limba e denumirea?

Răspuns
sarah 17 mai 2010 - 14:34

arata atat de bine.pofta mare mi-ai facut.promit sa incerc reteta si revin cu impresii.pup cu drag

Răspuns
ANCA 18 mai 2010 - 4:10

Miha ai un premiu de la mine daca iti face palcere sa-l ridici

arata suuuper bun si eu am o reteta asemanatore 🙂

Răspuns
Nadji 18 mai 2010 - 6:54

C’est un classique toujours très bon à manger avec une salade verte.
A bientôt.

Răspuns
Ionut M. 18 mai 2010 - 8:34

Arata foarte bine, multumesc pentru reteta.

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 19 mai 2010 - 8:43

Tare bine ti-a iesit !!!!

Răspuns
Miha 19 mai 2010 - 9:04

Multumesc Mirela. 🙂

Răspuns
Miha 19 mai 2010 - 9:06

Claudia, in franceza, dar pentru siguranta o voi intreba pe Silvia. :))

Răspuns
Miha 19 mai 2010 - 9:06

Multumesc draga Sarah.
E un fel de mancare foarte bun, merita incercat. 😉

Răspuns
Miha 19 mai 2010 - 9:07

Anca, multumesc. Voi trece dupa premii, dar timpul asta…ufff…

Răspuns
Miha 19 mai 2010 - 9:07

Merci Nadji. 🙂

Răspuns
Miha 19 mai 2010 - 9:08

Ionut, si eu multumesc de vizita. 🙂

Răspuns
Miha 19 mai 2010 - 9:09

Multumesc draga Silvia. Pentru reteta in primul rand si mai apoi de aprecieri. 🙂 Pup!

Răspuns
Lissa's Cakes 30 iunie 2010 - 15:13

…wau Miha ..acum am vazut reteta ta,ce buna e…si seamana cu ce am facut si eu,eu o stiam de la mama si am facut-o sub forma de tort.
Imi place asa de mult pe blogul tau ca ai la bunatatiiii..felicitari.

Răspuns
Miha 30 iunie 2010 - 18:41

Multumesc Lissa draga.
Eheheee…tortul tau e tare frumos…mi-a placut tare mult. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns