Kaisershmarren

de Miha
1394 vizualizări
reteta Kaisershmarren

Kaisershmarren sau… clatite sparte :)))

reteta Kaisershmarren

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar pudra
  • * 250 ml lapte
  • * 250 ml smantana lichida
  • * 250 g faina
  • * 1 praf de copt
  • * 1 lingura esenta de rom
  • * 4 linguri bilute de ciocolata
  • * 4 linguri zahar
  • * 4 linguri unt

 

Mod de preparare Kaisershmarren:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra si un praf de sare pana devin ca o crema. Se adauga apoi laptele si frisca lichida, faina amestecata cu praful de copt.

Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute.

Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor.

clatite

La final se adauga bilutele de ciocolata.

Clatite pufoase

Intr-o tigaie teflonata se topeste cate o lingura cu unt, se toarna un sfert din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca basicute la suprafata.

Se verifica daca este coapta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o spatula.

Clatite

Se procedeaza intocmai si cu restul de compozitie.

Se serveste pudrat cu zahar.

Kaisershmarren

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

MONONOKE KITCHEN 23 martie 2010 - 6:12

Arata de milioane
si cred ca-s bune de tot!

Răspuns
Naina 23 martie 2010 - 6:26

Foarte interesanta reteta….si gustoasa cred…pana nu gustam, nu credem….:-) Te pup si zi buna sa ai!

Răspuns
Nati 23 martie 2010 - 9:37

Uite un mod nou de a-ti apara onoarea de bucatareasa, in caz ca nu-ti ies clatitele, le spargi in tigaie si te-ai scos! :)))
Cred ca sint super la gust!

Răspuns
Ginette 23 martie 2010 - 10:20

M-ai castigat la reteta asta…..clatite cu bilute de ciocolata …mmmmmm Te pup !

Răspuns
Miches Alexandra Sorina 23 martie 2010 - 10:24

mai sa nu cunosc blogul Miha cum nu aveai imaginea de la top…:) . Imi place ideea asta cu clatita Kaiser… cum ii zici tu 😀 . Pupici

Răspuns
Antzu' 23 martie 2010 - 15:20

asa de mult imi place clatita asta, e dementiala

Răspuns
Claudia-Maria 23 martie 2010 - 19:05

io ti-am zis ca te dai la nemti :)) astea sunt clatitele regelui in traducere libera,sunt un desert des intalnit in Germania si Austria,se servesc cu compot de mere sau cu scortisoara 😉 e super reteta ta Miha,te pup.

Răspuns
Laura Blaauwiekel 24 martie 2010 - 20:48

Nu am auzit de clatite sparte dar dupa pozele tale arata grozav. Cred ca le voi incerca si eu.
La mine pe blog te asteapta un premiu.

Răspuns
pansy 24 martie 2010 - 21:56

si la mine pe blog te asteapta un premiu !

Răspuns
Miha 25 martie 2010 - 13:04

Mononoke, daca iti plac pancake-urile iti vor placea si astea. 😉

Răspuns
Miha 25 martie 2010 - 13:05

Naina, neaparat sa le faci, sunt bune bune. Eu am pus bilute de ciocolata din „motive mofturoase” :)) dar poti pune stafide sau alte fructe confiate. Cred ca sunt o nebunie…:) Cu sos de ciocolata sau caramel…mmm…

Răspuns
Miha 25 martie 2010 - 13:06

Natalia…daaaa…m-am scos si de data asta. :)))

Răspuns
Miha 25 martie 2010 - 13:18

Ginette, pupici! Ma bucur atat de mult ca te-am cucerit! ( emoticon cu ala ce da frumos din gene) :))

Răspuns
Miha 25 martie 2010 - 13:19

Sandyta, sa le faci si tu, daaa? :))
Incerc sa schimb si eu hainutele blogulu, odata cu venirea primaverii :)) dar se pare ca nu prea-i convine. 🙁

Răspuns
Miha 25 martie 2010 - 13:20

Antzu…daaa…e buna buna!

Răspuns
Miha 25 martie 2010 - 13:21

Claudia, ma dau si eu cu aia pe unde se mananca bine si bun! :)))
Eu am adaptat in fuctie de cum mananca ai mei. Cred ca e tare bun cu compot de mere.

Răspuns
Miha 25 martie 2010 - 13:23

Laura, „clatite sparte” le-am spus eu…traducerea exacta a dat-o Claudia mai sus. 😉

Multumesc de premiu. Trec negresit sa-l ridic. Pupici!

Răspuns
Miha 25 martie 2010 - 13:23

Pansy, multumesc! Vin, vin…acusica! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns