Lasagna cu ciuperci

de Miha
3003 vizualizări
Lasagna cu ciuperci

Imi place lasagna pentru ca e unul dintre acele feluri de mancare cu care te poti juca si poti face diverse si delicioase combinatii. Si daca lasagna cu carne am tot facut, ba chiar si cu branza, am zis ca ar fi cazul sa incerc si o lasagna cu ciuperci. Acum nu stiu daca e de vina si perioada „iubesc ciupercile” 😀 dar am facut o lasagna grozava. Evident ca voi trebuie sa va faceti si sa nu ma credeti pe cuvant! :))

Lasagna cu ciuperci

 

Lasagna cu ciuperci

Ingrediente

  • 9 foi de lasagna (depinde cat e de mare vasul)
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ciuperci Champignon brune
  • ~250 g ciuperci Pleurotus
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana mica de usturoi
  • sare si piper
  • 3 linguri parmezan
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • In plus:
  • parmezan pentru presarat deasupra

Mod de preparare Lasagna cu ciuperci:

Ciupercile se toaca marunt, la fel si ceapa.

Ciuperci tocate

Punem ceapa la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat putin adaugam ciupercile. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie si scade toata zeama lasata de acestea. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si parmezanul. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.

Ciuperci calite

Intre timp preparam si sosul Bechamel. Untul il topim la foc mic, apoi adaugam faina si amestecam repede, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece si omogenizam. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara si fierbem pana sosul ajunge la consistenta dorita. De preferat ar fi ca sosul sa fie mai lichid, nu foarte gros.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem un strat de foi de lasagna (nefierte), punem un strat de sos Bechamel, apoi unul de ciuperci.

Lasagna cu ciuperci

Repetam operatiunea pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de foi pe care le ungem din nou cu sos Bechamel si presaram cu parmezan din belsug.

  • Vasul in care am preparat lasagna nu era foarte inalt si  nu mi-a permis sa fac decat 3 straturi de foi, dar voi puteti pune si 4

Dam vasul la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi (se incearca cu o furculita).

Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza dupa dorinta.

Lasagna cu ciuperci

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

merisor67 20 august 2013 - 11:19

Mi-ai dat o idee pentru pranz.

Răspuns
Rocsy Ciobanu 20 august 2013 - 14:10

Ce faina ti-a iesit! Pup!

Răspuns
Diana 21 august 2013 - 14:49

Fata draga , da’ tu chiar te tii de ,, fara carne” … bv , bv . Imi place reteta , am s-o fac doar cu 500 g de ciuperci , sper sa-mi iasa

Răspuns

Lasă un răspuns