Paste / Retete culinare

Paste cu sos de leurda

Sos de leurda cu paste

V-am mai povestit eu voua ca verdele nu este culoarea preferata a copiilor mei, mai ales in mancare. Dar eu tin mortis sa-i mai pacalesc cu cate ceva verde, fie si in portii mici ­čśë Asa am facut si cu aceste paste cu sos de leurda si nu pot sa nu ma gandesc ca au patit ca-n bancul ala… „verde, dar nu prea verde, dar totusi verde” :))))))

Sos de leurda cu paste

Ingrediente

  • Pentru sosul cu leurda:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • ~300 ml lapte
  • 2 linguri smantana
  • sare si piper
  • cateva fire de leurda
  • In plus:
  • paste, dupa preferinta
loading...

Mod de preparare Paste cu sos de leurda:

Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam smantana si leurda tocata si omogenizam.

Intre timp fierbem si pastele in apa cu sare. Dupa ce au fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le amestecam cu sosul de leurda.

Pofta buna! ­čśë

Paste cu sos de leurda

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Imi ploua in gura… Si cum sunt dotata la congelator cu leurda, zic sa ma pun pe treaba!

  2. Leurda e atat de buna si da o culoare atat de frumoasa….Primavara imi place sa fac humus si pun leurda, mixez in blender. Iasa un verde primavaratic….Imi place reteta ta.

  3. paste si leurda? In teorie nu suna prea bine combonatia.

  4. Asteptam de cava timp o alta reteta pentru paste. Simteam nevoia sa incerc sia lt sos pentru ele, dar nu aveam nicio idee. Acum e sezonul ideal pentru reteta ta cu leurda. O sa incerc in week-end!

  5. Nu am mancat niciodata pate de genul, dar chiar ma-ai facut curios acum.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]

Lasagna cu branza si leurda

Lasagna cu branza si leurda

Mod de preparare Lasagna cu branza si leurda: Intr-un castron amestecam branza de capra si telemeaua sfaramate cu furculita cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam leurda tocata, sare si piper dupa gust. La sfarsit adaugam smantana, atat cat sa obtinem o compozitie omogena. Untul il topim la […]