Piept de pui cu sos de nuci

de Miha
1422 vizualizări

* 1 piept de pui
* 1 lingurita piper boabe
* 1 foaie dafin
* 1/2 lingurita sare

* Pentru sosul de nuci:

* 100 g nuca
* patrunjel
* 1/2 ceapa
* 1 felie paine neagra
* 1 catel de usturoi
* 2 linguri suc de lamaie
* 2 linguri ulei de masline
* 1 lingurita boia de ardei
* 1/2 lingurita sare

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, boabele de piper si frunza de dafin.

Dupa ce-a fiert strecuram supa, iar carnea o desfacem in fasiute.

Peste felia de paine punem 2 polonice de supa, sa se inmoaie.

Punem intr-un blender nuca, patrunjelul, ceapa, felia de paine inmuiata si catelul de usturoi. Mixam foarte bine si adaugam si cca 1/2 de cana de supa, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte moale.

Uleiul de masline il amestecam cu boiaua de ardei si incorporam in sosul de nuci.

Adaugam si carnea stropita cu zeama de lamaie.

Se serveste cu paine prajita sau piadine aromate.

Sursa

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

gaby_d 16 octombrie 2009 - 4:39

bunuuut!
neata Miha!
zi frumoasa.

Răspuns
gaby_d 16 octombrie 2009 - 4:39

bunuuut!
neata Miha!
zi frumoasa.

Răspuns
Miha 16 octombrie 2009 - 6:16

Buna dimineata Gabi!

O cafeluta? 🙂

Răspuns
Jacktels Kochbuch 16 octombrie 2009 - 6:40

Hallo Miha,

excellentä Umpluturä ai fäcut.
Foarte echilbratä si harmonisch la Gust. Compliment

salutäri Jacob

Răspuns
Claudia-Maria 16 octombrie 2009 - 7:20

Ce de bunatati ai facut iara (de pui numai zic nimic :))))) te dau direct in gat la Brigid Barjou, just kidding, un we fai sa ai draga mea!

Răspuns
Anonymous 30 ianuarie 2011 - 9:51

in loc de ulei de masline as putea folosi ulei de nuci?sau ar fi prea puternic gustul?

Răspuns
Miha 30 ianuarie 2011 - 11:23

N-am folosit niciodata ulei de nuci, nu stiu cat de aromat este. 🙁 Imi pare rau, ca nu te pot sfatui.

Răspuns

Lasă un răspuns